Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:55:30

На Чернігівщині Держпродспоживслужба за час карантину перевірила понад 870 об’єктів водопостачання і водовідведення та виявила 185 порушень санітарного законодавства

24.07.2020   09:55Агенцiя

Протягом дії в Україні карантинних обмежень, пов’язаних із запобіганням занесенню та поширенню коронавірусної інфекції, спеціалісти відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства структурних підрозділів Держпродспоживслужби у районах та містах області комісійно обстежили 675 об’єктів децентралізованого і 180 - централізованого водопостачання, а також 21 об’єкт водовідведення.

На 185 об’єктах водопостачання виявлені порушення санітарного законодавства, надані відповідні рекомендації по їх усуненню.

В цілому досліджено 109 проб питної води з джерел централізованого водопостачання за мікробіологічними і 108 проб - за санітарно-хімічними показниками. Із джерел децентралізованого водопостачання за мікробіологічними показниками досліджено 20 проб питної води і стільки ж -  за санітарно-хімічними. Відхилення виявлені у 5 зразках.

Також фахівці Держпродспоживслужби за час дії карантину здійснили 662 санітарно-епідеміологічні обстеження агропродовольчих ринків і виявили 190 порушень. За результатами перевірок  надано 186 рекомендацій (приписів), складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення, поінформовані органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Крім ринків, обстежено  7095 об'єктів торгівлі продовольчими і 659 - непродовольчими товарами, 53 перукарні, 433 заклади громадського харчування,

 99 інших  об’єктів нагляду (у тому числі 82 дитячі садки).

Складено 23 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». З-поміж іншого здійснено 66 перевірок пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання і 109 – громадського транспорту. Також спеціалісти обстежили 1 автовокзал і 4 автостанції.

З метою інформування щодо виконання правил гігієни, попередження інфікування і поширення коронавірусу та дотримання посиленого дезінфікуючого режиму роз’яснювальною роботою охоплено  понад 13 з половиною тисяч осіб.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини