Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:29:37

Доступ домогосподарств до послуг Інтернету. ДОВІДКА

18.07.2020   10:04Агенцiя

За даними проведеного вибіркового обстеження, у 2019 році майже 620 тис. жителів Чернігівської області були користувачами послуг Інтернету.

У міській місцевості доступ до послуг Інтернету мали майже три чверті (71%) домогосподарств, у сільській місцевості – 31% (в Україні – 76% та 44% відповідно).

Серед решти регіонів найчастіше користувалися Інтернетом у містах домогосподарства Закарпатської (93%), Дніпропетровської (86%) областей та м.Києва (84%), у сільській місцевості – Закарпатської (64%) та Чернівецької (61%) областей.

Серед країн Європи (за даними 2018 року) найбільша частка домогосподарств, що мала доступ до послуг Інтернету вдома, була в Нідерландах та Норвегії (по 96%), Данії та Люксембурзі (по 93%).

Понад три чверті (78%) населення області, яке повідомило, що користувалося Інтернетом, отримувало послуги не менше ніж раз на день, кожен шостий – не менше ніж раз на тиждень (але не кожен день).
Вдома Інтернетом користувалися 84% населення, через мобільний телефон – 70%, на роботі – 17%, а кожний дев’ятий – за місцем навчання.

Не мали можливості отримати послуги Інтернету 92 тис. осіб у віці 5 років і старше, або кожний десятий житель області. Основні причини – не потребували послуг Інтернету (82%) та відсутність впевненості, знань чи навичок (15%).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини