Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:45:19

Про запуск першого в регіоні бізнес-інкубатора говорили на засіданні Наглядової ради Агенції регіонального розвитку

17.07.2020   09:25Агенцiя

16 липня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь в роботі засідання Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Наглядова рада приступила до роботи в цьому році в оновленому складі: відповідно до розпорядження голови ОДА №143 від 11 березня 2020 року, до складу Наглядової ради Агенції від облдержадміністрації включено першого заступника голови ОДА Віталія Загайного; наказом ректора Національного університету «Чернігівська політехніка» до складу ради увійшов Олег Новомлинець, виконуючий обов'язки ректора Національного університету «Чернігівська політехніка», а рішенням виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області членом ради став Валерій Куліч, голова Відділення НОК України в Чернігівській області.

У засіданні також взяли участь член Наглядової ради, президент Чернігівської Торгово-промислової палати Костянтин Іванов, директор Агенції Сергій Хоботня та його заступник Анастасія Кучерява.

Першим питанням порядку денного було обрання голови Наглядової ради. В ході голосування ним обрано першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

Також членами ради було прийнято рішення розробити нормативний документ, який регламуватиме питання обрання голови Наглядової ради ротаційно.

Секретарем Наглядової ради Агенції обрано Олега Новомлинця.

Після розгляду організаційних питань учасники засідання обговорили підготовлений проєкт інкубаційної програми, який представила керівник Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області Анастасія Кучерява. Вона розповіла, що з метою допомоги тим, хто хоче займатися бізнесом та має конкурентоспроможну бізнес-ідею, при фінансовій підтримці Регіонального фонду підтримки підприємництва, вже невдовзі планується запуск програми, яка забезпечить учасників професійною бізнес-освітою, менторською та іншою підтримкою для створення інноваційних підприємств і бізнесів у Чернігівській області.

Заявки для участі у бізнес-інкубаторі на базі Chernihiv Business Hub вже приймаються на сайті центру, за результатами розгляду яких буде відібрано декілька команд або індивідуальних учасників.

Освітній компонент інкубаційної програми реалізовуватиметься впродовж десяти тижнів на базі інноваційних просторів Chernihiv Business Hub по вул. Преображенська, 12 у Чернігові. З учасниками працюватимуть ментори, тренери та експерти Чернігівської торгово-промислової палати, Національного університету "Чернігівська політехніка" та Чернігівського ІТ-кластеру.

За словами Костянтина Іванова, це перший в регіоні бізнес-інкубатор, результатом якого має стати впровадження розробленого бізнес-плану в життя, а саме учасники мають зареєструватися як суб'єкти підприємницької діяльності упродовж одного місяця після закінчення реалізації Програми та започаткувати власну справу.

Підбиваючи підсумки засідання, учасники висловили свої пропозиції, обговорили питання необхідності інформаційної підтримки програми та домовилися про наступне засідання Наглядової ради Агенції у другій декаді серпня.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини