Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:27:37

Прилуки: призупинення роботи ЗДО №15 та інші питання розглянуто на засіданні виконкому

10.07.2020   12:02Агенцiя

8 липня у сесійній залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради під головуванням міського голови Ольги Попенко.

Члени виконавчого комітету розглянули 11 питань порядку денного.

Найважливішим з усіх стало питання «Про тимчасове призупинення освітнього процесу в Прилуцькому закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №15», з якого інформувала присутніх в.о. начальника управління освіти міської ради Валентина Ходюк.

Вчора, 7 липня, відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалося питання стосовно ситуації, що склалася у зв’язку із виявленням підтвердженого випадку захворювання спричиненого новим коронавірусом у закладі дошкільної освіти №15.

З метою недопущення поширення випадків коронавірусної інфекції та встановлення обмежувальних протиепідеміологічних заходів у зв'язку з виявленням випадку захворювання коронавірусною інфекцією члени виконавчого комітету ухвалили рішення тимчасово з 8 липня призупинити освітній процес у ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу №15 на 14 календарних днів, до 21 липня 2020 року включно.

У ході засідання члени виконавчого комітету розглянули чимало робочих питань. Зокрема, заслухали начальника загального відділу міської ради Ларису Чайку, яка поінформувала про стан виконавської дисципліни та роботу з документами в управліннях та відділах міської ради у І півріччі 2020 року.

Отже, загальний документообіг у міській раді у I півріччі 2020 року склав 5457 документів (2638 – вхідні документи, 2676 – вихідні, 143 – розпорядження міського голови, секретаря міської ради). Для порівняння: у 2013 році загальна кількість документів, зареєстрованих у I півріччі у загальному відділі міської ради, складала 4736, 2014 році – 4874, 2015 році – 5548, 2016 році – 5682, 2017 році – 5472, 2018 році – 5649, 2019 – 5566). Також Лариса Чайка зазначила, що протягом звітного періоду зареєстровано 1107 документів, що надійшли з органів влади вищого рівня (за аналогічний період 2019 року – 819).

Начальник відділу організаційної роботи міської ради Антоніна Петрик поінформувала членів виконавчого комітету про стан організаційної роботи в управліннях та відділах Прилуцької міської ради у І півріччі 2020 року.

Начальник відділу звернень громадян міської ради Людмила Пашук поінформувала присутніх про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Прилуцької міської ради у І півріччі 2020 року.

Отже, у І півріччі 2020 року до міської ради надійшло 907 письмових та усних звернень громадян (1569 зв. за І півр. 2019 р.), що на 42 % менше, ніж у І півріччі 2019 року. На зменшення кількості звернень громадян вплинули обмежувальні протиепідеміологічні заходи, пов’язані з поширенням на території України коронавірусу COVID-19.

Як зазначила Людмила Пашук, 16 % від усіх звернень складають звернення від громадян, які мають передбачені законодавством пільги, з них: звернення осіб з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи — 64%, осіб з інвалідністю внаслідок війни — 11%, багатодітних сімей — 6%, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС — 5%, дітей війни — 4% та ін. Звернення від пільгових категорій громадян розглядаються першочергово, особлива увага приділяється вирішенню питань, порушених у них.

У І півріччі 2020 року до міської ради надійшло 77 колективних звернень (1409 підписів) (92 за І півр. 2019 р.). У більшості з них порушувалися питання ремонту багатоквартирних житлових будинків, комунікаційних мереж, доріг та тротуарів міста, благоустрою та санітарного стану, виконання перерахунку за послуги тепловодопостачання, міських пасажирських перевезень, реформування медичних закладів міста.

Виконавчий комітет міської ради постійно працює над удосконаленням роботи із зверненнями громадян, оперативним та об’єктивним їх розглядом, поліпшенням надання послуг жителям міста.

Начальник відділу адміністративних послуг міської ради Світлана Дурдас поінформувала про стан розгляду звернень суб’єктів господарської діяльності та громадян стосовно надання адміністративних послуг за підсумками І півріччя 2020 року.

Також члени виконавчого комітету розглянули наступні питання:
    Про підготовку закладів освіти міста Прилуки до роботи в новому 2020-2021 навчальному році
    Про передачу майна
    Про нагородження
    Про виділення коштів для преміювання
    Про пайовий внесок замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

У ході засідання члени виконавчого комітету заслухали й обговорили усі питання порядку денного та ухвалили по них відповідні рішення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини