Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:04:30

Примха чи необхідність: у яких випадкахчернігівців одружують у 16 років?

25.06.2020   10:32Агенцiя

Кохання – це почуття, якому невідомі перепони, пов’язані з різними життєвими обставинами, зокрема простором, часом та віком. Трапляється, що перше юне кохання спонукає до дорослих вчинків – офіційного засвідчення стосунків. За загальним правилом українське законодавство не передбачає державної реєстрації шлюбу до настання повноліття.

Що робити, коли все ж таки необхідно одружитися у 16 років, роз’яснює у своєму блозі Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  (м. Суми).

Однією з обов’язкових умов державної реєстрації шлюбу є досягнення шлюбного віку. Відповідно до статті 22 Сімейного кодексу України, шлюбний вік для чоловіка і жінки становить 18 років. Важливо, що такого віку вони мають досягнути на день реєстрації шлюбу, а не на день подання заяви до органу державної реєстрації актів цивільного стану. Проте законодавство передбачає, що судом може надаватися право на шлюб особі, яка досягла 16 років, якщо це відповідає її інтересам. Користуючись цією можливістю варто пам’ятати, що віковий поріг знижується з поважних передбачених законодавством причин, а не викликаною почуттями забаганкою. 
 

Варто зазначити, що статистика укладання юних шлюбів незначна. З початку 2020 року відділи державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  (м. Суми) одружили 9 пар, де один або обидва наречених були неповнолітніми, у тому числі на Полтавщині – 6, Сумщині – 2 та Чернігівщині – 1.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини