Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:31:32

Владислав Атрошенко: розміщення оглядового колеса обов’язково буде обговорене з громадськістю

24.06.2020   10:53Агенцiя

Питання щодо ідеї встановлення оглядового колеса в центрі міста, а саме на розі проспекту Миру та вулиці Єлецької, підняли на щотижневій розширеній нараді в міській раді 23 червня. Наразі ідея активно обговорюється і громадськістю, і міською владою.

Начальник управління земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко повідомив, що під час засідань постійних депутатських комісій виникали дискусії з приводу цього питання. Серед іншого, висловлювалися застереження, що поруч розташований багатоповерховий житловий будинок і сусідство з колесом буде для нього небажаним.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що таку ж дискусію треба провести і з залученням представників громадських організацій, істориків, а також просто чернігівців, які небайдужі до цього питання.

- Наша думка полягає в тому, що наявністю такого оглядового колеса ми значно покращимо привабливість міста як туристичного центру, - зазначив він.

Питання треба ставити саме так: покращить колесо огляду привабливість для туриста чи не покращить, вважає міський голова. За прикладами багатьох міст, туристам, та й самим містянам також, дуже цікаво побачити історичні місця, де вони ходили чи куди ще планують піти, з висоти пташиного польоту. Друге питання – це визначення локації, де можливо розмістити оглядове колесо.

За словами Владислава Атрошенка, задумане колесо огляду обов’язково буде на 3 метри нижче за висоту Катерининської церкви, яка має 38 метрів. Тобто його висота орієнтовно складатиме 35 метрів. Щоб зрозуміти, яку оглядову панораму зможуть бачити люди звідти, піднімали навіть квадрокоптер.

- Ми можемо продемонструвати, який краєвид відкривається при обзорі на 360 градусів на цій висоті. Тобто у цьому питанні треба йти до відкритого обговорення. І мова тут йде про переваги, які отримає місто. Закиди про те, що це зробить сам міський голова і на цьому буде заробляти – я відкидаю. Ми також зробимо максимально відкритий аукціон по залученню інвестора. Важливим є те, що будуть ретельно виписані вимоги до самого колеса, - додав він.

До прикладу, якщо воно буде не нове, то який термін залишився для його експлуатації, хто виробник та ін. Це впливатиме і на його ціну. А далі за результатами відкритого конкурсу - хто заплатить більше коштів, той і будуватиме оглядове колесо. У будь-якому випадку юридична сторона цього питання ретельно вивчатиметься, зокрема, щоб не було ніяких ризиків.

- Абсолютно відкрито будемо проводити дискусію з цього питання. Я розумію, що подекуди ці закиди нещирі і підігріваються певними зацікавленими сторонами. Я би поставив пріоритети міста на перше місце. Якщо місто виграє від цього, то треба шукати шляхи для вирішення цього питання. Якщо ні, то закриваємо його і рухаємося далі, - зауважив Владислав Атрошенко.

Загалом теоретично розглядається кілька локацій. Зокрема, територія бульвару навпроти готелю «Україна». Але, на думку міського голови, туристично привабливим і цікавим для людей буде розміщення такого об’єкту саме поблизу Дитинця.

- Я хочу, щоб за допомогою цього виграло наше місто. І я переконаний, що, якщо навіть там якісь моменти не ідеальні, то плюсів ми отримаємо набагато більше, ніж мінусів, - резюмував Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини