Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:30:09

Прокуратурою підписано Меморандум про співпрацю з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги

23.06.2020   07:50Агенцiя

22 червня підписання Меморандуму між прокуратурою Чернігівської області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області про співпрацю у реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Дотепер проєкт був пілотним і за сприяння фонду ООН ЮНІСЕФ діяв у шести областях України: Донецькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Харківській.

Спільним наказом Генерального прокурора та Міністра юстиції України його запроваджено на всій території України.

Метою підписання меморандуму є забезпечення організації скоординованої та ефективної комунікації між прокуратурою області та Регіональним центром в реалізації програми, у рамках якої неповнолітньому, який вперше підозрюється у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, може бути запропоновано пройти процедуру відновлення. Тобто – примиритися з потерпілим за участі адвоката системи безоплатної правової допомоги, який виступатиме у ролі посередника (медіатора). Процедура передбачає визнання неповнолітнім факту вчинення злочину, відшкодування збитків, надання підозрюваним та потерпілим згоди на участь у процедурі відновлення.

«Дитина, яка в силу певних обставин вчинила злочин, отримає шанс обрати правильний життєвий шлях. В Україні  вже є позитивні приклади дії програми. Тому нашим основним завданням є виведення неповнолітніх з кримінального провадження на ранніх стадіях та вжиття узгоджених заходів для їх ресоціалізації, щоб запобігти повторному вчиненню злочинів», - відмітив прокурор Чернігівської області Андрій Парусов.

Прокурор області зауважив, що дія такої програми сприятиме усуненню причин, що спонукають підлітків до вчинення протиправних дій, зниженню рівня злочинності та подоланню таких загроз як булінг, суїциди, домашнє насильство, а також створить умови для усвідомлення неповнолітніми відповідальності за свої вчинки та наслідків скоєного.

Директор Регіонального центру Ірина Протченко висловила готовність до співпраці. Заявила, що дітям, які вперше вчинили правопорушення, необхідно допомогти повернутися у суспільство. Це і є головним завданням відновного правосуддя.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини