Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:56:56

Працівники філії ТОВ "Рекс Шуз Мейкер ЛТД" отримали допомогу по частковому безробіттю

22.06.2020   10:59Агенцiя

Через карантинні обмеження чимало підприємств зазнали величезних збитків внаслідок вимушеного зупинення діяльності. Тому допомога по частковому безробіттю, яку пропонує державна служба зайнятості на період карантину, є неабиякою підтримкою як для роботодавців, так і для найманих працівників. Насамперед, ця державна програма спрямована на збереження робочих місць.

Серед роботодавців Чернігівщини, які вже скористалися цією послугою служби зайнятості, філія ТОВ «Рекс Шуз Мейкер ЛТД». Це ринкоутворююче підприємство з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на виробництві жіночого шкіряного взуття та забезпечує роботою 168 людей. Розташоване воно в селі Виповзів Козелецького району, тому роботодавець дбає про підвіз працівників до місця роботи, а також належні умови праці.

З початком карантину підприємству довелося призупинити діяльність. Дізнавшись від фахівців Козелецької філії Чернігівського обласного центру зайнятості про можливість отримання фінансової допомоги, директорка підприємства Наталія Донець оперативно підготувала всі необхідні документи. Нині 97 працівників філії ТОВ «Рекс Шуз Мейкер ЛТД» вже отримали допомогу по частковому безробіттю за травень. На її виплату обласний центр зайнятості перерахував 223,5 тис. грн.

Нагадаємо, допомогу по частковому безробіттю можуть отримати представники середнього і малого бізнесу, а також фізичні особи-підприємці. Головна умова — своєчасна сплата ЄСВ за себе та найманих працівників протягом шести місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності.

За допомогою по частковому безробіттю можна звертатися до служби зайнятості протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.