Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:10:07

Прилуки: оновлення алеї Любові Забашти

18.06.2020   11:12Агенцiя

17 червня міський голова Ольга Попенко та головний спеціаліст санітарно-екологічного контролю міської ради Андрій Бойченко зустрілися з представниками київського розсаднику “Наталіс”. Саме проводилися роботи з поповнення новими насадженнями нової локації — алеї Любові Забашти.

Як зазначила спеціаліст розсаднику Ольга Гайова, сьогодні робітники висадили 70 кущів дерену білого та 40 кущів яскравої вейгели.

Разом із міським головою Ольга Гайова перевірила стан раніше висаджених насаджень, а також обговорили плани створення нових локацій.

Як відомо, проект озеленення паркової зони центральної частини міста розробила спеціалізована столична компанія, яка і виконує роботи з висадки рослин.

“Наша Центральна площа має стати справжнім ботанічним садом, як для прилучан, так і для гостей міста” — зазначила Ольга Попенко.

Наше місто вже має кілька локацій з різноманітними насадженнями. Завдячуючи приватному акціонерному товариству «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки», а також депутатам міської ради, які частину коштів, виділених на виконання депутатських повноважень направили на озеленення паркової зони центральної частини міста (Шамрай А.В., Рожко М.В., Копачевський В.І.), маємо локацію із сакурами, магноліями, гортензіями, глодом, барбарисом. І сьогодні, на алеї Любові Забашти, завдяки коштам, спрямованим депутатом міської ради Марією Ястремською, проводяться роботи з висадження кущів дерену та вейгели.
 
Як зазначила міський голова Ольга Попенко, роботи ще дуже багато, але спільними зусиллями ми можемо зробити наше місто кращим і ще привабливішим для прилучан і його гостей. Головне — щоб прилучани не лише милувалися оновленою парковою зоною, а й берегли створену для них красу.

Довідково:
Вейгела – це листопадний, гарно квітучий весняний чагарник.
Забарвлення квітів може варіюватися від білого, кремового, рожевого до насиченого бордового. Дзвіночки квітів великі, до 5 см, і рослина в момент цвітіння покрита ними повністю, з самого низу до верху. Вейгела може радувати і повторним цвітінням в кінці літа-на початку осені.
До речі, крім своїх дуже красивих квіток, вейгели виділяються і своїм листям. Навіть після цвітіння чагарник виглядає дуже декоративно.
Свидина біла (дерен білий) – вічнозелений чагарник. Яскрава літня зелень селекційних сортів змінюється таємничими темно-червоними квітами восени. За красу і простоту в догляді дерен білий цінують садівники і ландшафтні дизайнери, прикрашаючи їм міські парки і сквери.
Дерен білий виглядає як невелике деревце. Чагарник досягає 3 м у висоту. Гілки світлих і темних відтінків червоного, згинаються дугами. Колірна гамма глянцевих гілок – від лимонного до оливкового, від червоного до бордового відтінку, які зберігаються цілий рік.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини