Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:14:55

Україна відновила авіасполучення, проте понад 4 тисячі чернігівцівне зможуть виїхати за кордон

17.06.2020   10:26Агенцiя

Наразі, коли у державі запроваджується наступний крок послаблення протиепідемічних заходів, зокрема відновлюється міжнародне авіасполучення, питання організації відпочинку за кордоном та робочих поїздок стає актуальним.

Разом з тим, громадяни, що мають аліментні зобов’язання та намір виїхати за межі держави, повинні пересвідчитися, що не накопичили борг по сплаті дитячих коштів. У разі наявності заборгованості, фахівці юстиції винесуть постанову про обмеження такої особи у праві виїзду за межі України.
Застосовується цей примусовий захід державними виконавцями до неплатників, які накопичили аліментний борг понад 4 місяці. 
 
«Багато таких випадків, коли боржники по аліментах, нехтуючи забороною виїзду за кордон, все ж таки намагаються вирушити за межі держави. Проте в аеропорту на них чекає неприємний сюрприз – фахівці прикордонної служби, керуючись постановою державних виконавців про обмеження у праві виїзду за кордон, відмовляють неплатникам у перетині. З чемоданами та зіпсованими планами громадяни вирушають до державної виконавчої служби, аби погасити заборгованість. До речі, державні виконавці міжрегіонального управління застосували цей примусовий захід до більше як 13 тисяч неплатників аліментів, зокрема на Полтавщині обмежили  майже 6 тисяч батьків, Сумщині – 3,5 тисячі та Чернігівщині – більше 4 тисяч боржників», – розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Варто зазначити, що окрім обмеження права виїзду за кордон, злісні неплатники аліментів обмежуються й у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини