Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:58:35

З "чорних лісорубів" стягнуто матеріальні збитки на суму близько 400 тис грн

28.05.2020   08:35Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінальних проваджень за фактом незаконної вирубки деревини в полезахисних смугах на території Прилуцького району, чим заподіяні збитки Малодівицькій селищній раді на суму 203 тис. грн., та Ічнянського району, в результаті чого Ічнянській міській раді правопорушниками заподіяно матеріальної шкоди на суму 185 тис. грн.

Вироками Прилуцького міськрайонного та Ічнянського районного суду правопорушників визнано винними у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень, однак шкода заподіяна державі в особі вищевказаних органів місцевого самоврядування залишилась невідшкодованою.
   
Прилуцькою місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, 14.05.2020 до Прилуцького міськрайонного суду в інтересах держави в особі Малодівицької селищної ради та Ічнянської міської ради направлено 2 позовні заяви про відшкодування шкоди заподіяної правопорушниками незаконною вирубкою деревини на суму 203 тис. грн. та 185 тис. грн..
   
Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури інтереси держави було захищено, 25.05.2020 рішеннями Прилуцького міськрайонного суду задоволено 2 позовні заяви прокурора, та зобов’язано правопорушників відшкодувати завдані ними матеріальні збитки.
   
Таким чином, за результатами представницької діяльності Прилуцької місцевої прокуратури, на рахунки вищевказаних органів місцевого самоврядування будуть перераховані відповідні грошові кошти.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.