Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:26:48

Чернігів: тривають масштабні роботи з заміни підземних мереж на вулиці Київській

27.05.2020   09:36Агенцiя

У Чернігові на вулиці Київській тривають роботи з заміни магістральних водогону та каналізації. Щоби при цій заміні жителі вулиці не лишалися без води, КП «Чернігівводоканал» поетапно робить тимчасові перепідключення цих абонентів на водопостачання по тимчасовій схемі.

Самі роботи з перепідключення виконуються за один день, і тільки в цей день абоненти мають незручності (вода у кранах відсутня, організовується її підвіз). Мешканці будинків, яких це стосуватиметься, заздалегідь інформуються про дату робіт як через оголошення на під’їздах, так і через сайт «Чернігівводоканалу» та його публікації в соцмережах. Зокрема, зараз для ряду адрес перепідключення заплановане на 28 травня.

Перетерпівши тимчасові незручності протягом одного сезону, мешканці цієї та прилеглих вулиць отримають на багато років вперед надійне водопостачання без аварійних ситуацій. Потреба в цьому була нагальною: труби, закладені тут у 50-60 роках, через корозію не витримували дедалі частіше.

Зараз заміна водопроводу робиться на ділянці від вулиці П’ятницької до вул. Гончої. Минулого тижня дані роботи особисто перевірив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 - Закладаються нові сучасні матеріали, які витримують агресивне середовище 50 і більше років. З міського бюджету на заміну магістралі водопроводу виділено 11 млн. грн., плюс інвестпрограма КП «Чернігівводоканал» - 10 млн. грн на заміну колектору, - розповів він у коментарі журналістам під час цього огляду.

Також міський голова вкотре наголосив на тому, що вважає за потрібне робити ремонти вулиць комплексно.

 - Взагалі щоби там, де ми робимо дорогу, одночасно й міняли опори, робили тротуари, щоб ми охоплювали весь простір і робили вже сучасні комунікації, як для автомобілістів так і пішоходів, - зазначив він.

Владислав Атрошенко звернувся до містян, закликаючи їх з розумінням поставитися до ситуації з закритими для проїзду на час ремонту дорогами, оскільки через погодні умови та наш клімат виконати їх можна тільки в обмежений період часу. 

Докладніше про візит міського голови на цей об'єкт - у сюжеті телеканалу "Дитинець:

Заміну мереж на Київській планово мали закінчити до вересня, проте роботи хочуть виконати раніше. Підрядник на об’єкті має достатні ресурси і великий досвід у виконанні таких робіт, тож випередження графіку можливе, повідомив директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини