Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:53:43

У Городнянському районі поліція затримала групу розбійників

27.05.2020   08:15Агенцiя

Оперативники сектору кримінальної поліції Городнянського району разом з колегами з управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області під процесуальним керівництвом районної прокуратури затримали групу осіб за підозрою у розбійному нападі на подружжя пенсіонерів.

Уранці 24 травня до поліції повідомили, що тієї ночі близько третьої години невідомі скоїли напад на літнє подружжя у віддаленому селі Городнянського району. Зловмисники у балаклавах проникли до будинку пенсіонерів та завдали тілесних ушкоджень 90-річному господарю і його дружині, 1932 року народження. Нападники відібрали у стареньких заощадження, точна сума яких встановлюється, після чого втекли.

За викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група районного відділення поліції, співробітники сектору кримінальної поліції. Невдовзі до них приєдналися колеги з управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області. Відпрацювання всього кола осіб, які могли бути причетні до злочину, здійснив фахівець-поліграфолог обласної поліції.

В результаті проведеної, під процесуальним керівництвом Городнянської районної прокуратури, низки розшукових та слідчих дій поліцейські встановили особи двох підозрюваних у вчиненні розбійного нападу. Обидва — непрацюючі мешканці районного центру, 1991 та 1993 років народження. Один зі спільників раніше судимий, інший досі не мав конфліктів із законом.

Зловмисники зізналися у скоєному і надали правдиві свідчення. Поліція затримала молодиків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Обидва поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Потерпілих пенсіонерів було госпіталізовано до центральної районної лікарні. Їхній стан оцінюється як середньої тяжкості.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням в житло). Згідно з нею, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини