Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:50:35

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

12.05.2020   14:06Агенцiя

12 травня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У нараді взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко, генеральний директор КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" Валерій Якуба, директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко, начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Дмитро Кравцов, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

На початку наради начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко доповіла про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади протягом минулого тижня та заходи, які вживаються Ніжинським ВП ГУНП щодо контролю за дотриманням обмежувальних заходів у період дії надзвичайної ситуації. Інна Іванівна зазначила, що незважаючи на послаблення карантину, анонсовані урядом, Постанову Кабміну необхідно читати не вибірково, заборони і обмеження, які стосуються громадян, продовжують діяти: дотримання маскового режиму, обов’язкова дезінфекція та соціальна дистанція.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на Covid-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ та грип за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що в Чернігівській області офіційно зареєстровано 77 випадки Covid-19. Станом на 11 травня 2020 року підтверджено коронавірус у однієї мешканки Ніжина. Пацієнтка знаходиться на амбулаторному лікуванні, клінічних проявів даного захворювання у жінки немає. Наразі в обсерваційному відділенні перебуває 7 пацієнтів з пневмонією. Хворим зробили експрес тести на коронавірусну інфекцію, результат - негативний. В інфекційному відділенні немає жодного пацієнта.

07 травня з інфекційного відділення міськлікарні виписали пацієнтку, яка була хвора на коронавірусну інфекцію COVID-19. Мешканка Носівки, 1952 року народження, захворіла цією недугою 14 квітня. 24 квітня жінку госпіталізували до лікарні з діагнозом негоспітальна двобічна пневмонія. Після проведеного лікування стан хворої стабілізувався. Минулого тижня були проведені повторні ПЛР-тести до вірусу, які підтвердили, що пацієнтка більше не хвора. На даний час заклад повністю забезпечений засобами індивідуального захисту та деззасобами, постійно проводиться ПЛР-діагностування медичних працівників.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що підприємство продовжує працювати в режимі карантину. У всіх сімейних амбулаторіях здійснюється дезінфекція приміщень з застосуванням спиртовмісних дезінфекційних засобів та бактерицидних ламп пересувних і стаціонарних (бактосфер). Оксана Калініченко повідомила, що в режимі самоізоляції у місті перебувають 2 особи, які прибули з-за кордону.

Генеральний директор КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" Валерій Якуба проінформував, що за минулий тиждень жінок з підозрою на Covid-19 не поступало. Валерій Михайлович зазначив, що минулого тижня закуплено 6 операційних ліжок для обсерваційних приміщень на COVID-19, придбані за кошти міського бюджету.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський доповів про проведення профілактичних та протиепідемічних заходів в місті. Також під час наради порушувалося питання щодо недопущення стихійної торгівлі за межами ринку.

Міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні карантиних вимог. «Ми не можемо контролювати кожного мешканця міста і змушувати дотримуватись соціальної дистанції. Кожен ніжинець має усвідомити небезпеку коронавірусної інфекції, важливості дотримання маскового режиму, постійної дезинфекції та соціальної дистанції. Всі втомились від карантину. Не відчуваючи небезпеку, люди розслабились та нехтують карантинними вимогами. По місту можна спостерігати, що лише 10% громадян дотримуються маскового режиму, ходять в місцях масового скупчення, не дотримуючись дистанції. Але ситуація по захворюваності на COVID-19 поступово наростає, тож люди не повинні нехтувати вимогами карантинного режиму», - зауважив Анатолій Валерійович.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини