Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:59:04

Понад 126 млн грн отримали лікарні Чернігівськоїобласті за квітень в межах Програми медичних гарантій

07.05.2020   11:00Агенцiя

126,3 млн грнвиплатила НСЗУ 49-ти медичним закладам Чернігівщини, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

1594 спеціалізованих закладівотримали за квітень близько 4 млрд грнза договором з НСЗУ. З яких понад 17,7 млн грн отримали приватні заклади та лікарі-ФОП.У Чернігівськійобласті найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отрималиЧернігівська обласна лікарня – 13,9 млн грн,Чернігівський медичний центр сучасної онкології – 10млн грн та Чернігівська міська лікарня №2– 9,1млн грн.

Нагадаємо, з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору - контракт лікарні з НСЗУ. Всього 61 приватний медзаклад і 4 лікаря-ФОП підписали договір з НСЗУ на надання послуг зі спеціалізованої медичної допомоги та отримали в квітні понад 17,7 млн грн. До топ-3 приватних центри за розміром оплати від НСЗУ входить ТОВ “ФрезеніусМедикал Кер Україна” (6,6 млн грн), ПАТ “Мотор Січ” (1,7 млн грн), а також ТОВ “Багатопрофільна клініка Святого Миколая” (майже 1,7 млн грн).

Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані - основа для прийняття рішень, в тому числі й фінансових. З 1 квітня в ЕСОЗ лікарі виписали пацієнтам понад 100 тис. електронних направлень. З них близько 82% - направлення на консультацію спеціаліста, 10% - на візуальні дослідження, 3% - на лабораторні процедури. Решта 5% - це інші види направлень. Також в ЕСОЗ вже зроблено понад 2 млн електронних медичних записів.

Очільниця НСЗУ Оксана Мовчан:
“Національна служба здоров’я - надійний фінансовий партнер медичних закладів. Ми в повному обсязі і  вчасно платимо закладу за надані послуги  пацієнтам. І ця фінансова стабільність працює в інтересах пацієнта. Це стосується і первинки, і програми “Доступні ліки”, а з 1 квітня - і спеціалізованої допомоги. НСЗУ підтримує збільшення обсягу коштів на систему охорони здоров’я. Проте, виступає за раціональне використання наявних ресурсів. Для того, щоб пацієнти могли отримати якіснішу допомогу. А ефективні лікарні – більше коштів. Кожна гривня бюджету Програми медичних гарантій працюватиме на пацієнта.”

Бюджет Програми медгарантій 72 млрд грн.  Близько тисячі закладів  охорони здоров’я матимуть фінансування від НСЗУ в 2020 році у межах ПМГ-2020 більше, ніж було за субвенцією 2019 року.
Наприклад. Одеський обласний онкодиспансер в 2020 році за контрактом з НСЗУ отримає в 5 разів більше, ніж за медичною субвенцією: контракт з НСЗУ - на 260 млн грн, субвенція 2019 року - 51,3 млн грн. Рівненський обласний протипухлинний центр - в 2,6 разів більше медсубвенції 2019 року: контракт з НСЗУ - на понад 72 млн грн, субвенція-2019 - 26,9 млн грн. Фінансування Ужгородського міського пологового будинку за контрактом з НСЗУ (95,6 млн грн) в 5,4 рази більше минулорічної медичної субвенції (17,6 млн грн).

Головний лікар Рівненського обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як:
“Наш заклад - один з найкращих в Україні. Щорічно в центрі лікування проходить близько 22,5 тис. пацієнтів, а наші лікарі роблять понад 5 тис операцій. Ми сподіваємось, що зміни, які відбуваються зараз, дозволять покращити умови для лікування пацієнтів. З НСЗУ ми уклали договір на надання послуг за дев'ятьма напрямками, які стосуються діагностики та хіміотерапевтичного, радіологічного лікування онкозахворювань у дорослих та дітей, хірургії, стаціонарної паліативної допомоги, а також пріоритетних послуг з ранньої діагностики онкозахворювань. За умовами контракту ми отримаємо 72 млн грн, це - вдвічі більше минулорічної медичної субвенції. Це означає, що в нас буде можливість в більшій мірі пролікувати пацієнтів згідно лікарського формуляру”.   

Директорка міжрегіонального Північного департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна:
“В межах уваги Північного міжрегіонального департаменту перебувають 298 закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу у  4-х областях – Харківській, Полтавській, Сумській та Чернігівській. Сума контрактів з НСЗУ цих закладів на рік – понад 7,5 млрд грн. У квітні 295 закладів отримали аванс на загальну суму понад 715 млн грн.

Серед лікарень чотирьох областей значний відсоток тих, хто отримає за договором з НСЗУ більше минулорічної субвенції. Зазвичай – це потужні багатопрофільні лікарні, де велика кількість пацієнтів”.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини