Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:15:50

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

05.05.2020   10:08Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 4 травня до 8:00 5 травня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 3 пожежі та 4 випадки виявлення і знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею на торфовищі:   
    
Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі торфу на території Гончарівської селищної ради біля с. Смолин Чернігівського району, яку було виявлено о 19 годині 14 квітня на картах філії   ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Загальна площа горіння окремими осередками становила близько 90 га. Глибина залягання 3-6 м. Горіння відбувається на глибині 30-40 см.
До ліквідації пожежі залучено 10 од. техніки та 33  працівника від управління ДСНС України у Чернігівській області і філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Протягом доби ліквідовані осередки займання на площі 4 га (залишилось ліквідувати - 19 га). Гасіння пожежі триває.


Пожежі – 3:

пожежі в житловому секторі – 3:

  - в м. Бахмач по в господарстві вул. С. Кошмала, 73 об 11 год. 29 хв.  04 травня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 30 кв. м, пошкоджено стіни та майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі. На місці пожежі виявлено тіло господарки, 1947 року народження;

  - в с. Рогізки Сновського району в господарстві по вул. Литвинова, 2А о 15 год. 34 хв. 04 травня сталася пожежа господарчої будівлі (5х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю по всі площі. Причина пожежі - розряд блискавки;

  - в смт Сосниця в господарстві по вул. Чернігівській, 10А о 17 год. 51 хв.     04 травня сталася пожежа господарчої будівлі (8х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 60 кв.м, пошкоджено стіни на площі 25 кв.м. Причина пожежі встановлюється.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 4:

  - групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 12 год. 40 хв. 4 травня було знищено  протитанкову міну ТМ-46 часів Другої світової війни, яку було виявлено
о 09 год. цього ж дня на відкритій території біля смт Гончарівське Чернігівського району;

  - групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 14 год. 40 хв. 04 травня було знищено  артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 10 год. 35 хв. на відкритій території біля с. Смолин Чернігівського району;

  - в м. Новгород-Сіверський о 14 год. 45 хв. 04 травня на відкритій території було виявлено  артилерійський снаряд калібру 85 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 05 травня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування  управління ДСНС України у Чернігівській області;

  - в с. Халимонове Бахмацького району о 17 год. 04 травня на відкритій території було виявлено артилерійський снаряд калібру 85 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 05 травня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Інші повідомлення – 1:

В зв’язку з проведенням аварійних робіт на міжселищному газопроводі високого тиску АТ "Чернігівгаз" з 08 год. 04 травня тимчасово припинено постачання природного газу до с. Льгів Чернігівського району (142 абонента). Роботи проводяться силами АТ «Чернігівгаз».


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  04 травня 20 години 05 травня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, подекуди слабкий туман, вдень короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 7-12º, вдень  17-22º тепла.   
По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, слабкий туман, вдень короткочасний дощ, можлива гроза. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 9-11º, вдень 19-21º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини