Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:00:24

Чернігівська ОДА сприяє врегулюванню конфліктної ситуацію навколо ДП "Чернігівторф"

04.03.2020   09:04Агенцiя

Днями страйкові комітети Смолинського та Ірванцівського торфобрикетних заводів звернулися до голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка з листом, в якому просили про вирішення п’яти проблемних питань для врегулювання конфлікту на підприємствах.

Для детального обговорення спірних питань і пошуку спільних шляхів залагодження конфлікту за дорученням голови ОДА 3 березня, відбулася зустріч першого заступника голови ОДА Віталія Загайного і заступника голови ОДА Олександра Савченка з т.в.о. директора ДП «Чернігівторф» Петром Слуценком та керівниками філій торфозаводів: Смолинського – Валентиною Огієнко та Ірванцівського – Юрієм Журавльовим.

До участі також долучилися представники профспілок підприємств, заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна по Київській, Черкаській і Чернігівській областях – начальник Управління по області Валерій Йовенко та заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в області Марія Максименко.

– Проблема на торф’яних виробництвах виникла не вчора. І наразі бачимо, що з економічної площини це протистояння переростає у гострий соціальний конфлікт. За цими підприємствами стоять конкретні люди, які можуть втратити свої робочі місця, їх сім’ї, цілі населені пункти. Якщо нічого не робити, то замість працюючих потужностей ми можемо отримати глибоко дотаційний об’єкт. Тому сьогодні наша позиція однозначна – рухаємося до приватизації об’єкта, при цьому потрібно зберегти соціальну складову і забезпечити роботу підприємства на майбутнє, – зауважив Віталій Загайний.

Особливо гостро пройшло обговорення питання майбутньої приватизації. З огляду на фінансовий стан ДП «Чернігівторф», за останні 15-20 років підприємство не змогло організувати роботу належним чином. Про це свідчать багатомільйонні борги по податках і зборах перед бюджетом. Рішенням цих проблем в ОДА вбачають підтримку ініціатив Міністерства та Фонду Держмайна щодо підготовки та подачі підприємства на приватизацію.

Таку ж позицію озвучив представник ФДМУ Валерій Йовенко.

– Приватизація торфозаводів відбудеться в будь-якому випадку, це лише питання часу. Після інвентаризації та оцінки всі об’єкти будуть виставлені на відкритих торгах. Рекомендую вже зараз зосередити зусилля на підготовці презентації можливостей ваших заводів для потенційних інвесторів: які ринки збуту маєте, обсяги, потужності, партнери. Лише за таких умов можна розраховувати на серйозних інвесторів. Тим більше, з огляду на великий попит на торфу у світі, – акцентував посадовець.

Наразі два трудові колективи висловили недовіру керівництву ДП «Чернігівторф». У разі не знаходження спільної мови між дирекцією і колективами виробничий процес опиниться під загрозою зриву.

У ході зустрічі заслухали точки зору всіх сторін. Зважаючи на серйозність і складність питання, присутні домовились найближчим часом провести ще одну зустріч, цього разу – за участі потенційних інвесторів.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини