Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:46:36

Чернігів закупає спецтехніку і поширить сучасну систему збору сміття на більшу територію міста

24.02.2020   09:53Агенцiя

Незабаром транспортний парк комунальних підприємств «АТП-2528» та «Міськсвітло» поповниться новою спецтехнікою. На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 20 лютого погодили збільшення розміру статутних капіталів цих комунальних підприємств на суму, яку й буде спрямовано на придбання необхідних машин.

Для КП «АТП-2528» планують закупити два сміттєвози із заднім завантаженням та один трактор МТЗ (зі щіткою та поворотним відвалом). Наразі вже проведено відповідну публічну закупівлю у формі відкритих торгів. За результатами цього аукціону, відповідно до протоколу засідання тендерного комітету у січні переможцем торгів було визначено ТОВ «Укравтокомплект ЛТД» із пропозицією на суму 11 740 500 грн. На початку лютого був підписаний договір про закупівлю товару. У зв’язку з цим і виникла необхідність у збільшенні розміру статутного капіталу КП «АТП-2528» на суму фактично проведеної закупівлі товару.

За словами юрисконсульта підприємства Миколи Мороза, така ж техніка була закуплена у 2018 році, і вона дуже добре зарекомендувала себе. Наразі два таких сміттєвоза, які забирають сміття з напівзаглиблених контейнерів, обслуговують більше четверті всієї території міста і мають дуже велике ущільнення відходів, що відмінне від інших існуючих, - зазначив він.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив сподівання, що протягом найближчих трьох років місто повністю перейде на використання напівзаглиблених контейнерів зі збору сміття. Для цього КП «АТП-2528» потрібно мати загалом 12 сміттєвозів із заднім завантаженням, щоб обслуговувати ці контейнери.

- За наявності коштів у міському бюджеті, я думаю, у нас буде завершена ця програма. І ми перейдемо на 100% використання таких напівзаглиблених контейнерів. Можливо, будуть якість виключення в окремих випадках. До прикладу, де не дозволяє логістика або це буде якійсь спецзаклад, або недостатній простір, або наявність мереж. Ми плануємо до кінця 2023 року на 100% справитися з цією задачею. Оскільки, як мінімум, у два рази дешевше перевозити сміття саме такими сміттєвозами, аніж маленькими з боковим завантаженням, - прокоментував він під час обговорення цього питання.

Виконком також затвердив збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Міськсвітло», шляхом перерахування внеску Чернігівської міської ради на придбання техніки та обладнання.

На закупівлю спеціалізованого транспорту, а саме автогідропідіймача телескопічного TK-IV AGP 18 на базі автомобіля Iveco Daily 60C15D з дует кабіною на 7 місць та висотою підйому стріли на 18 м спрямовується 2,625 млн грн. Ця техніка дозволить замінити вже застарілу, яка постійно виходить з ладу, і буде задіяна в обслуговуванні та ремонті мереж зовнішнього освітлення, а також технічних засобів регулювання дорожнього руху в місті.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини