Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:19:16

У міській раді заслухали звіт про роботу Служби у справах дітей Деснянського району

27.11.2019   09:55Агенцiя

У Деснянському районі міста Чернігова проживає 24 тисячі дітей. На жаль, 220 із них є дітьми-сиротами або позбавленими батьківського піклування. З них 194 виховуються в сім’ях, але 26 перебувають у школах-інтернатах, реабілітаційних центрах, лікарнях, ліцеях, коледжах. Контроль за умовами проживання і виховання таких дітей здійснює Служба у справах дітей районної у місті ради.

Володимир Грецький

Володимир Грецький

Про роботу цієї служби 26 листопада на міській розширеній щотижневій нараді звітував голова районної ради Володимир Грецький.

Служба у справах дітей забезпечує реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей і запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності. Фахівці служби проводять рейди, перевірки, реагують на звернення щодо неповнолітніх, займаються питаннями їх  соціального і правового захисту.

Зокрема, служба виявляє і ставить на облік дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків (зараз на цьому обліку 52 дитини) і дітей, які зазнали насильства в сім’ях (3 дитини на обліку). Умови проживання дітей у таких сім’ях систематично перевіряють, з батьками намагаються вести профілактичну роботу. Якщо заходи впливу не діють – служба готує матеріали і звертається до суду з позовом про позбавлення батьківських прав по відношенню до дітей. У 2019 році в Деснянському районі Чернігова довелося подати 7 таких позовів.

Одночасно здійснюється допомога тому, щоби якомога більше дітей були влаштовані в сімейні форми виховання. У цьому районі розташовані 2 дитячих будинки сімейного типу, створених минулого року. Там виховуються 17 дітей. Окрім того, є 4 прийомні сім’ї, у яких виховується 9 прийомних дітей.

У 2019 році троє дітей тут були всиновлені, у три родини. Таким же був цей показник і в позаминулому році. Зараз у районі є ще дві родини кандидатів в усиновлювачі, які хочуть всиновити по одній дитині віком до 6 років. Разом з тим, дітей з цього району, які виховуються в державних закладах і можуть бути усиновлені – 19.

Дітей, які через збіг трагічних обставин позбавлені батьківського піклування, у районі намагаються додатково підтримувати: влаштовуються екскурсії, вручаються подарунки першокласникам до 1 вересня, грошова допомога до випускного вечора, заохочення за успіхи в навчанні, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.