Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:08:12

Розпочато розробку Почесної відзнаки жителів та уродженців області

20.11.2019   08:22Агенцiя

19 листопада відбулося засідання робочої групи з розробки та заснування Почесної відзнаки Чернігівської обласної ради жителів та уродженців області, які взяли участь у захисті незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

Провів засідання перший заступник голови обласної ради та очільник робочої групи Валентин Мельничук.

Робоча група створена розпорядженням голови обласної ради № 110 від 11 листопада поточного року, враховуючи відповідне звернення громадської організації «РОДИНА ВОЇНА» стосовно заснування відзнаки територіальної громади Чернігівської області, якою будуть нагороджуватися військовослужбовці, добровольці, правоохоронці, медичні працівники та волонтери - жителі та уродженці Чернігівщини, які проявили звитягу, мужність та героїзм, захищаючи територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України.

На першому засіданні обговорено ключові аспекти проєкту Положення про заснування Почесної відзнаки Чернігівської обласної ради, зокрема мова йшла про умови та порядок подання кандидатур, виготовлення і придбання нагрудного знаку до Почесної відзнаки, оформлення відповідного посвідчення.

Члени робочої групи висловили свої думки стосовно трактування назви відзнаки, яка має відображати мужність та героїзм захисників, їхню вірність народу України і одночасно зафіксувати причетність до Чернігівщини.

До обговорення долучилися депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Анатолій Хавило, голова правління громадської організації «ЄДИНА РОДИНА ЧЕРНІГВЩИНИ» Микола Шанський, голова правління громадської організації «РОДИНА ВОЇНА» Людмила Бруй, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Сергій Болдирев, заступник військового комісара Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Вадим Лільчицький, заступник голови Відокремленого Підрозділу Громадської Організації «Об'єднання Добровольців» в Чернігівській області Дмитро Мойсеєнко, головний спеціаліст відділу у Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Петренко.

Про можливості фінансового забезпечення видатків, пов'язаних із нагородженням Почесною відзнакою, за рахунок коштів обласного бюджету у межах затверджених видатків на утримання обласної ради, висловився директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко. Учасники наради доручили директору Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» Борису Дєдову розробити дизайн нагрудного знаку до Почесної відзнаки та представити проєкт ескізу на наступне засідання робочої групи, яке заплановано на наступний тиждень, повідомив Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.