Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:43:16

Як створити безпечне інформаційне середовище? Говорили з Андрієм Куликовим

14.11.2019   09:48Агенцiя

Питання інформаційної безпеки та активізації місцевих медіа як однієї з її складових представники ЗМІ Чернігівщини обговорили під час спілкування з відомим журналістом, медіаекспертом, співзасновником «Громадського радіо» Андрієм Куликовим.

Ініціатором зустрічі став Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Його директор Ігор Слезко поінформував, що зустріч організовано на виконання обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини, висловив сподівання, що практику спілкування місцевих журналістів з фахівцями всеукраїнського та міжнародного рівня буде продовжено, подякував телерадіокомпанії «Свобода ФМ» за сприяння в організації зустрічі.

— Інформаційна безпека — поняття набагато ширше, ніж зазвичай вважають, — зазначив Андрій Куликов. — Мільйони людей саме від журналістів дізнаються про прийнятний спосіб поведінки. …І якраз розвиток місцевих медіа є ключем до максимальної поінформованості суспільства.

На значній частині Чернігівщини, особливо на прикордонних її територіях, переважає російський (або білоруський) контент. Питання: як ефективно протидіяти такій пропаганді?

На думку Андрія Куликова, — тільки створенням якісного власного інформаційного продукту. Адже заборона у даному випадку не дасть бажаного результату або він буде нетривалим. Тож на зміну пропагандистським каналам РФ мають прийти вітчизняні, цікаві саме для українського глядача або слухача. І кому, як не місцевим журналістам, краще знати, що цікавить людей у Сіверській глибинці.

Обговорили у діалозі і роль журналіста у житті суспільства, адже протягом кількох останніх років її свідомо применшували. Зійшлися на думці, що основне завдання медійників — доносити до людей правду. Не брехати і не замовчувати. Тільки так можна створити безпечне інформаційне середовище, протидіяти фейкам та антиукраїнській пропаганді.

Хочеш, щоб тебе почули, починай з головного, радить медіаексперт. Адже люди мають безліч своїх проблем і їх, здебільшого, мало цікавить чиясь окрема думка. Андрій Куликов поділився з присутніми корисними історіями з власного журналістського досвіду та надав практичні поради з організації місцевого радіомовлення, яке, на його думку, є найбільш ефективним та доступним регіональним ЗМІ, найближчим до людей, їх потреб у поінформованості та можливості висловитись.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини