Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:16:22

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 4 пожежі, що виникли у житловому секторі громадян

06.11.2019   15:02Агенцiя

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 4 пожежі, які виникли у житловому секторі громадян. Причинами їх виникнення послужили: порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів, коротке замикання електромережі.

5 листопада о 12:15 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку та двої господарчих споруд у с. Савин. На місце пригоди оперативно прибуло два відділення рятувальників 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На той момент покрівля господарчої споруди була охоплена полум'ям і вогонь встиг перекинутися на розташовані поруч житловий будинок та сарай господарів. Швидкому поширенню пожежі сприяла щільна забудова, а крім того створилася загроза перекидання полум'я на сусідські житлові та господарчі будівлі. Враховуючи складну обстановку, до місця пригоди рятувальники оперативно залучили місцеву пожежну команду з с. Омелянів, а також трактор з ємністю для підвозу воду підприємства "Промінь-Озерне".

Спільними діями вогонь о 13:15 було локалізовано, а о 20:55 остаточно ліквідовано. Вогнем знищено будинок, 2 господарчі будівлі, 5 тонн грубих кормів. Ймовірною причиною виникнення пожежі послужило порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів. До гасіння залучались 7 вогнеборців та 5 одиниць техніки.

О 14:10 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в одному з гаражів автомобільного кооперативів № 41 у м. Чернігові. 

До місця пригоди оперативно прибуло два відділення пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС міста. Оперативними діями вогнеборці о 14:35 пожежу локалізували, а о 15:20 остаточно ліквідували та не допустили поширення вогню на інші гаражі . Причина виникнення пожежі - порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів.

О 14:56 на одному з приватних подвір’їв у с. Трисвятська Слобода Чернігівського району загорілася господарча будівля. До місця пригоди прибули два чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру. На той момент вогнем було охоплено господарчу споруду та вогонь перекинувся на приміщення лазні. Спільними діями пожежу о 15:49 було локалізовано, а о 16:55 остаточно ліквідовано. Причиною загоряння послужило коротке замикання електромережі, інформує УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.