Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:44:43

В Носівці поліція оперативно встановила підозрюваних у крадіжці з магазину

06.11.2019   08:13Агенцiя

Слідчо-оперативна група по «гарячих слідах» вийшла на зловмисників, які викрали з магазину сигарет і солодощів на 15 тисяч гривень. Лиходіями виявилися неповнолітні парубки.

В ніч на 3 листопада група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Носівського відділення поліції виїхали на виклик, бо в районі залізничного вокзалу невідомі, пошкодивши замки вхідних дверей, викрали з магазину сигарет і солодощів майже на 15 тисяч гривень.

Групу зловмисників з викраденим крамом помітив перехожий, якого хлопці побили та втекли. Чоловік повідомив про подію поліцію і назвав номер автівки. Проаналізувавши записи камер відеоспостереження, поліцейські визначили напрямок руху утікачів й розпочали погоню. Коли група реагування патрульної поліції наздогнала автівку, підлітки вже встигли вивантажити крадене.

Поліція встановила особи шістьох хлопців віком 15-16 років, переважна більшість - з неблагополучних сімей.

Вже вдень у присутності батьків підлітки розповіли слідчому про те, як залізли в магазин аби поцупити сигарети та кондитерські випроби. За водія був 15-річний парубок, який кермував батьківською машиною. Школярі показали поліції закинутий будинок, де разом проводили час. Там вони споживали солодощі й інші харчі та курили крадені сигарети.                  

Кримінальна поліція встановила, що компанія «відзначилася» не тільки вечорницями у покинутій хаті, а й серією крадіжок. Підлітки розповіли про обікрадені магазини, необачно припарковані без нагляду легковики, а також про викрадені велосипеди. Підприємливі підлітки усе, що не можна було з’їсти, випити чи скурити, продавали на сайті безкоштовних оголошень.

Наразі поліція оголосила про підозру одному з підлітків, з п’ятьма іншими у присутності батьків проводяться слідчі дії. Встановлюється причетність парубків до вчинення кримінальних правопорушень. У підлітків вилучена частина викраденого.

Відкрито провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області повідомляє, що триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.