Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:20:55

На тему протидії насильству щодо дітей подискутували у Чернігові

08.10.2019   09:57Агенцiя

Як вчасно реагувати на насильницькі прояви в сім’ї говорили в Чернігівському обласному управлінні юстиції під час засідання круглого столу «Протидія насильству в дитячому середовищі».

За словами очільника управління юстиції Олега Трейтяка, на сьогодні в області реалізується низка правоосвітніх ініціатив, покликаних захищати інтереси громадян, серед яких – протидія насильницьким проявам у шкільному середовищі та сім’ї.

«Правильно організований освітній процес є важливим чинником у формуванні дитячої індивідуальності, особистісних відносин серед підлітків. Тож важливо вміти діагностувати булінг на ранніх стадіях і правильно реагувати на можливі випадки цькування», - зазначив він.

Під час зустрічі учасники говорили про найболючіші проблеми дотримання прав дітей, зокрема, й на Чернігівщині.

Як зазначила представниця відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Кристина Єфіменко, правоохоронці спільно з соціальними службами активно протидіють всім відомим випадкам насильства і в сім’ях, і у школі. Проводиться потужна профілактична робота серед дітей. Але у суспільстві інформація про порушення дорослими прав дітей відома менше. Вона приховується самими дорослими, особливо у благополучних сім’ях. З цим погодились всі, хто брав активну участь у дискусії.

Про можливість анонімного звернення до органів у справах дітей розповіла заступник начальника обласної служби Юлія Олифіренко. Дійсно, така можливість є у кожного, хто потерпає від жорстокості в родинному колі. Є випадки звернення дітей, які повідомляли про насильство з боку батьків.

Цікавою і змістовною, наповненою фактами і цифрами, була доповідь Тетяни Коренькової, регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, про результати проведеного нею моніторингу з дотримання прав дітей в Чернігівській області. Вона досліджувала як живуть діти, що опинилися у складних життєвих обставинах, без підтримки батьків.

«Це діти зі складними історіями, і вони як ніхто інший потребують турботи, і що головне -  гідних умов життя», - констатувала Тетяна Коренькова.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини