Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:42:25

До кінця цього місяця вулицю Героїв Чорнобиля у Чернігові мають відкрити для проїзду

07.10.2019   16:18Агенцiя

Вулицю Героїв Чорнобиля мають відкрити для проїзду в кінці жовтня. Зараз на ній вже активно працюють дорожники, які завершують влаштування основи під асфальтне покриття.

Як ми вже показували в попередніх репортажах, під проїжджою частиною вздовж цієї вулиці протягом літа замінили підземні інженерні комунікації. А саме, паралельно зі старими проклали нові труби водогону і каналізації, плюс замінені колодязі, камери, вся запірна арматура. Також частково зроблений ремонт дощової каналізації, прокладеної в середині 1980-х.

Тепер на цій вулиці будівельна техніка возить, розрівнює і трамбує пісок та щебінь.

Про обсяги і строки дорожніх робіт проінформував Олександр Харчук - керівник ТОВ «ШБУ 14», яке є підрядником робіт.

- Капремонт вул.Героїв Чорнобиля довжиною півтора кілометри. Нам потрібно відновити дорожнє покриття. Робота непроста, бо копали на глибину більше трьох метрів і засипали річковим піском, який важко ущільнюється. Його треба було ущільнити до потрібних параметрів, після цього насипати додатковий піщаний шар 20 сантиметрів в основу дороги. На нього покласти геотекстильну тканину для уникнення перемішування щебеню з піском. Після цього потрібно вкласти 15 см щебеневої суміші, 20 см великозернистого щебеню, розлив емульсії (1,5 л на 1 м2), 10 см нижній шар з великозернистої асфальтобетонної суміші і 5 см верхній. Така конструкція дорожнього одягу – не слабка, але й навантаження на цій дорозі велике, - розповів він. - Будівництво проводиться у 2 етапи. Перший – це влаштування всього з нижнім шаром асфальтобетонного покриття включно. Треба буде покласти 2,5 тисячі тонн асфальтобетону. У цьому році наша задача – забезпечити проїзд по цій вулиці. Другий етап робіт – на наступний рік. Це верхній фінальний шар асфальту плюс тротуари. Окрім того, проектом передбачені всі з’їзди. Світлофорні об’єкти будуть на перехресті з вул.Алексєєва і з вул.Мстиславською. Освітлені пішохідні переходи, 5 автобусних і тролейбусних зупинок, розмітка, озеленення і все, що необхідно.

Як повідомив Олександр Харчук, з робіт, запланованих на цей рік, дорожники на сьогодні виконали третину. Поклали все включно з нижнім шаром щебеню на ділянці від пр. Миру до вул. Алексєєва. Залишилося укласти щебенем ще близько 850 метрів. Але піщаний і нижній щебеневий шари там вже вкладені.

- Термін закінчення робіт визначений у нас до 1 листопада. Я думаю, ми вкладемося. Ми всі розуміємо, що ця вулиця дуже важлива для міста і треба забезпечити проїзд, - уточнив він.

Кількість працівників на об’єкті міняється в залежності від потреб, але робота йде постійно.

- Сьогодні нам треба покласти ще 1,5 км бордюрного каменю (750 метрів з двох сторін). Складність у тому, що біля кожного двору (а вони через кожні 10 метрів, бо тут приватний сектор) бордюр треба понижувати, а для цього – різати. І це трудозатратно. Тому працюють дві бригади, працюють подовжений день, організовується робота і у вихідні. Адже вже холоди йдуть. Згідно з нормами, у нашій третій кліматичній зоні дорожно-будівельні роботи припиняються в кінці жовтня, - додав Олександр Харчук.

Кошторисна вартість робіт, запланованих на цей рік - 33 мільйони гривень, інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.