Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:47:10

Обери професію своєї мрії – живи та працюй в Україні

19.09.2019   14:32Агенцiя

Закликає служба зайнятості сучасну молодь. А також радить завчасно, ще в середніх та старших класах, замислитися про професійне майбутнє, обрати потрібну на ринку праці професію, і стати справжнім професіоналом своєї справи.

Тоді не доведеться незатребуваний диплом класти на полицю і працювати не за фахом, а то й взагалі поповнити лави безробітних.

Для учнівської молоді фахівці служби зайнятості області проводять комплексні профорієнтаційні заходи з використанням сучасних методів профдіагностики, заходи навчального та тренінгового характеру, інтерактивні, змагальні, презентаційні. В їх переліку - семінари, профуроки, ярмарки професій, дні відкритих дверей, професіографічні екскурсії, зустрічі з роботодавцями, презентації навчальних закладів, профорієнтаційні квести тощо.

Звернувшись до Чернігівського міського центру зайнятості чи філій обласного центру зайнятості, випускники мають змогу дізнатись про ситуацію на ринку праці, затребувані професії, а також пройти профдіагностичне тестування. Основний акцент у профорієнтаційній роботі робиться на мотивації молоді до свідомого професійного вибору та відновленні престижу робітничих професій.

«Служба зайнятості постійно удосконалює форми та методи профорієнтаційної роботи, впроваджує сучасні технології, роблячи свої послуги доступними для кожного. Наразі широко використовуються онлайн сервіси, - говорить начальник відділу профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Марина Кривопала. – Тобто тепер дізнатися про свої професійні нахили та здібності і визначитися з вибором професії можна й у дистанційному режимі, без відвідування центру зайнятості».
Для цього в службі зайнятості радять скористатися веб-базованою платформою для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Вона стане в пригоді як старшокласникам, які ще тільки стоять на порозі професійного вибору, так і дорослим, котрі бажають змінити професію. Потрібно лише мати доступ до мережі Інтернет. За допомогою веб-базованої платформи можна дізнатись про свої професійні інтереси і цінності, характеристики інтелекту, психологічні особливості та отримати узагальнені рекомендації щодо вибору професії. Проте в службі зайнятості радять проаналізувати ці результати з профконсультантом, що дозволить сформувати конкретні рекомендації, враховуючи уподобання людини, її життєву ситуацію, стан здоров’я тощо.

«Сучасна молодь, яка росте в епоху стрімкого розвитку цифрових технологій, потребує нових підходів та цікавого нестандартного подання інформації, - говорить Марина Кривопала. – Тому черговою новацією служби зайнятості став інтерактивний програмний продукт з віртуальними елементами - «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Тепер профорієнтаційні заходи для учнівської молоді проводяться з використанням цієї новітньої розробки».

Для перегляду 3D-контенту потрібен смартфон або планшет та додатковий наочний матеріал, за допомогою якого на екрані візуалізуються атрибути професій з прийдешнього часу. Атлас містить опис десяти професій майбутнього, а саме: інженер-робототехнік, архітектор віртуальної реальності, наномедик, фахівець зі створення людських органів, онлайн-педагог, проектувальник smart-міста, рециклінг-технолог, сіті-фермер, wellness-консультант для літніх людей, сіті-еколог. Усі спеціальності підібрані з урахуванням тенденцій і викликів сьогодення та прогнозів потреб ринку праці на майбутнє.

«Якщо ви й досі вагаєтесь, якій професії надати перевагу, чи зовсім не маєте уявлення, ким бажаєте працювати, ніколи не пізно звернутися до фахівців служби зайнятості, - каже Марина Кривопала. – Старшокласникам ми допоможемо обрати професію, яка відповідає їх здібностям і нахилам, а також користується попитом у роботодавців».

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини