Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:33:21

Як у Козелецькій громаді впроваджують стратегію розвитку?

28.08.2019   14:25Агенцiя

Наприкінці 2018 року Козелецька об'єднана територіальна громада прийняла стратегію розвитку громади 2019-2027 роки. Над документом працювали всією громадою разом з експертами Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

У серпні Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, відвідав Козелецьку громаду. Мета виїзної консультації - проаналізувати стан виконання стратегії розвитку громади, дослідити необхідність доповнення та доопрацювання документу. Адже як неодноразово наголошує експерт під час розробки стратегічного плану розвитку громади: "Стратегія - це документ, який вимагає постійного моніторингу та аналізу, в нього можуть вноситися корективи та доповнення".

Козелецька громада успішно впроваджує стратегію розвиту. Такий висновок з ознайомлення зі здобутками спільноти за десять місяців, що минули з часу її ухвалення, інформує Чернігівський ЦРМС.


Що вже встигли зробити?

Розробили генеральний план селища Козелець. Зараз документ проходить процедуру погодження.

Приміщення Центру надання адміністративних послуг відремонтували та обладнали новою технікою. Тут реалізовуватиметься пілотний проект зі створення дорадчого пункту підприємництва при ЦНАПі за сприяння проекту Forbiz.

Для комунального підприємства придбали п`ять одиниць спеціальної комунальної техніки (за державну інфраструктурну субвенцію та власні кошти), ще одна машина буде придбана цього року.

Очистили від замулення дві водойми в селах громади. Планується реалізація проектів з будівництва водозабірних свердловин.

Відремонтували двадцять шість вуличних та п`ять комунальних доріг і планові роботи тривають. Практично в усіх населених пунктах громади (а їх всього 40) відновили та встановили вуличне освітлення.

Відремонтували приміщення Центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів, для підвозу дітей закуплено два автобуси, придбання ще двох (з місцями для дітей з особливими потребами) очікується цього року, у всіх школах замінюють котли на твердопаливні з високим ККД, встановлено шість відеокамер спостереження (буде тридцять), в Козелецькій середній школі № 3 встановили шатровий дах.

«Козелецька громада – територія, де добре розвивається підприємництво – це помітно навіть візуально (сучасна сфера сервісу) та підтверджується показниками. Заходять сюди й знані мережеві компанії та іноземні інвестиції, що сприяє збільшенню власних надходжень, збільшується чисельність відвідувачів історико-культурних пам`яток (насамперед – під час вихідних). Водночас спроба залучення інвестора для спорудження сонячної електростанції в одному з сіл громади зіштовхнулося з нерозумінням частини місцевих мешканців, тож комунікації з населенням, вочевидь, потребують більшої уваги. Частково це стосується й мережі бюджетних закладів – вочевидь, що вона існує не сама по собі, а для виконання певних функцій (якісно). Інакше – це тягар для бюджету та нереалізовані або відтерміновані плани розвитку. Також потребує уваги виготовлення інвестиційних пропозицій та їх поширення серед потенційно зацікавленого бізнесу», - коментує досягнення громади Володимир Бойко.

На його думку, промоцією територіальної громади може стати знаковий масштабний проект із розвитку території та популяризація туристичного напрямку.

«Козелець відомий своїми церквами, побудованими у XVIII ст. на замовлення, насамперед, Наталії Розумихи, яка завдяки своєму силу, Олексію, стала графинею Розумовською. Але існують й інші (поки що потенційні) центри тяжіння – це маєток полковника Дарагана (в Козельці розміщувався Київський козацький полк) та колишнє приміщення полкової канцелярії (одне з двох, що збереглося в Україні). Створення на їхній базі модернового тематичного інтерактивного комплексу, що спиратиметься на історію та легенди, разом вже з наявними принадами, може помітно вплинути на майбутнє громади, як одного з ключових історико-культурних центрів Чернігово-Сіверщини та й всієї України», - переконаний Володимир Бойко.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини