Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:35:38

"Пильщиків" притягнуто до кримінальної відповідальності

07.08.2019   08:07Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою в кінці листопада 2018 року виявлено групу осіб, які за попередньою змовою здійснювали незаконну вирубку дерев породи «дуб» на території Прилуцького району, відомості про що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, а саме незаконна порубка дерев захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що мешканці Прилуцького району, неподалік с. Мала Дівиця Прилуцького району, з метою незаконного збагачення здійснили незаконну вирубки 37 дерев породи «дуб» діаметром від 30 до 70 см.

Установлено, що зловмисники, мали корисливий характер вчинення кримінального правопорушення, незаконну зрубану деревину реалізовували мешканцям м. Прилуки та Прилуцького району у виді товарної продукції (деревини паливної), вартість однієї машини такої продукції складала 7000 тис. грн.

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, з помешкання організатора вчинення кримінального правопорушення вилучено близько 15м. куб. незаконно здобутої деревини породи «дуб».

В ході досудового розслідування за клопотанням прокурора ухвалою слідчого судді накладено арешти на знаряддя вчинення кримінального правопорушення, дві вантажівки, які зловмисники використовували для перевезення лісо продукції та її подальшого збуту, та 1 легковий автомобіль, на якому група осіб приїздили на місця вчинення злочину, бензопили.

Зокрема, згідно висновку за результатами проведення судової  інженерно-екологічної експертизи від 05.04.2019 № 1669/19-48 своїми незаконними діями зловмисники заподіяли істотну шкоду навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів, оскільки погіршились захисні властивості полезахисних насаджень, погіршились їх якість та породний склад, виникла загроза вітрової ерозії ґрунту, розмір матеріальної шкоди, завданої незаконною порубкою дерев складає понад 200 тис. грн.

Під час проведення досудового розслідування, один із правопорушників беззастережно визнав вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та надав викривальні покази відносно іншого співучасника, в результаті чого, в порядку вимог ч. 8 ст. 469 КПК України, між ним та прокурором у кримінальному провадженні укладено угоду про визнання винуватості, котра разом із обвинувальним актом направлена на розгляд Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, та на підставі вироку від 23.07.2019 відповідна угода затверджена, правопорушнику призначено покарання у вид штрафу.

Крім того, 30 липня 2019 року, Прилуцькою місцевою прокуратурою направлено обвинувальний акт до Прилуцького міськрайонного суду відносно організатора вчинення відповідного кримінального правопорушення, неодноразово судимого за вчинення аналогічних злочинів.

Водночас, прокурором із обвинувальним актом до суду, в порядку вимог ст. ст. 127, 128 КПК України направлено цивільний позов в особі позивача Малодівицької селищної ради до відповідних правопорушників про відшкодування завданої шкоди кримінальним правопорушенням.

Наразі, організатору вчинення кримінального правопорушення обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту строком на 60 діб, із забороною покидати власне жило у період із 18 год. 00 хв. до 08 год. 00 хв.

За вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, у разі доведеності прокурором  вини перед судом відповідного правопорушника, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком  від трьох до п’яти років.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини