Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:42:39

Безробітні не лише прибирали сміття, а й оформляли субсидії та допомагали сім’ям учасників АТО

20.07.2019   11:22Агенцiя

З початку року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 3,7 тис. безробітних області. Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка. На її думку, такі роботи є дієвою формою матеріальної підтримки шукачів роботи та підвищують у них мотивацію до праці.

Більшість людей працювали на роботах по благоустрою - прибирали кладовища, займалися вирубкою, розчисткою та утриманням в належному стані придорожніх смуг, у зимові місяці - розчищали сніг. Крім того, 132 особи – працювали в органах соціального захисту та допомагали при оформленні субсидій, 40 – виконували підсобні роботи на будівництві та займались ремонтом дошкільних закладів, лікарень та будинків культури.

Також протягом І півріччя 2019 року 27 безробітних громадян допомагали учасникам АТО та їх сім’ям. Вони виконували роботи по господарству, здійснювали прибирання житлових будинків та квартир, допомагали придбати продукти харчування, медикаменти.

До громадських робіт із соціально вразливими верствами населення долучилися 40 безробітних. Зокрема, Чернігівський міський центр зайнятості уклав договір з Чернігівською міською благодійною організацією батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос» та залучив 20 безробітних, які допомагали вихователям у догляді за дітьми з інвалідністю.

Цього року перелік громадських робіт поповнився ще одним видом – «екологічний захист навколишнього середовища». До таких робіт залучено 639 осіб. Вони здійснювали збір вторинної сировини, а саме: макулатури, поліетилену та поліетиленових пляшок. І таким чином робили довкілля чистішим.

При цьому, 288 громадян після участі в таких роботах працевлаштовані на постійне місце роботи.

На роботах тимчасового характеру у сільському та лісовому господарствах, переробній промисловості працювали 1,1 тис. безробітних.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини