Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:36:52

За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем вилучено 419 кг незаконно добутої риби

12.07.2019   10:31Агенцiя

У період з 4 по 11 липня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень рибоохоронного законодавства. Так, було складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), три - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойм вилучено 6 од. сіток та 27 кг риби.

Всього у порушників вилучено 419 кг водних біоресурсів та 13 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 15 249 грн.

Для прикладу, дев’ятого липня у Срібнянському районі викрито жителя с. Олексинці з 2 од. сіток. Чоловік на озері біля с. Артеменків за допомогою заборонених знарядь лову виловив майже 10 кг риби: сазан – 8 шт. та карась сріблястий – 44 шт. Збитки склали 3 196 грн.

10 липня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля виявлено мешканця смт Сосниця із забороненим знаряддям лову.

Чоловік на озері «Бридня», поблизу с. Мале Устя Сосницького району за допомогою сітки виловив 8 кг риби: щука – 8 шт., плітка – 2 шт., карась сріблястий - 1 шт., карась золотий (червонокнижний) – 4 шт., лящ – 5 шт. та лин – 9 шт. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 6 148 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо - оперативна група Сосницького ВП ГУНП в Чернігівській області. Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На всіх викритих правопорушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали направлені до районних судів Чернігівської області для притягнення винних осіб до відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.