Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:59:12

Два підрядники освоїли половину всіх коштів виділених у Чернігові на ремонти

01.06.2019   15:31Агенцiя

31 травня громадська організація «Антикорупційний штаб» представила в Чернігові Антикорупційну карту ремонтів - унікальний онлайн інструмент, що допомагає слідкувати за витратами міського бюджету на ремонти по всій Україні.

На заході були присутні журналісти міських ЗМІ, провідні громадські активісти та представники місцевого самоврядування.

Голова правління організації Юлія Гречка розповіла історію створення організації та про проект загалом: «Ми створюємо онлайн інструменти боротьби з корупцією, тому що саме так ми можемо долучити широкі верстви населення до антикорупційного руху. Станом на сьогодні на карті ремонтів розміщено понад 100 000 ремонтних робіт аж до найменшого населеного пункту. Це найбільш повний, зручний і зрозумілий інструмент контролю витрат бюджетних коштів у сфері ремонтів в Україні».

Юрист та виконавчий директор організації Сергій Миткалик детально розповів про 2 млрд грн, які місто витратило за остання 2 роки, назвав головних замовників, підрядників та найдорожчі ремонти у місті. Наприклад, лише два підрядники освоїли половину цих коштів: ТОВ «УТБ-Інжиніринг» та ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14».

Також Сергій Миткалик продемонстрував на практиці як користуватися картою ремонтів, знайти свій житловий будинок, перевірити які ремонтні роботи там проводилися і за потреби залишити скаргу або коментар: «Ніщо так не пришвидшує ремонтні роботи, як відкрите кримінальне провадження. Саме тому, ми звертаємось до контролюючих та правоохоронних органів, у разі виявлення порушень під час робіт, або їх невиконання» - додав наприкінці пан Сергій.

На презентації також була присутня заступниця начальника прес-служби чернігівської міської ради — Наталя Чусь. Пані Наталя заявила, що міська влада підтримує всі подібні ініціативи, спрямовані на відкритість і залучення громадян. «Ми готові співпрацювати з такими громадськими організаціями як Антикорупційний штаб і раді, що така карта є».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.