Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:20:15

За перший місяць нерестової заборони у порушників вилучено 348 кг незаконно добутої риби

02.05.2019   12:51Агенцiя

У період нерестової заборони з 1 по 30 квітня інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито 158 порушень правил рибальства – Чернігівський рибоохоронний патруль.


Зокрема, зафіксовано 63 порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 65 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та дев’ять - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 21 акт виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 128 кг риби та 148 од. сіток.

У порушників вилучено 348 кг риби та 234 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 12 750 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству у квітні, склала 42 270 грн.

Для прикладу, першого квітня у Сосницькому районі на р. Десна, поблизу с. Бутівка затримано двох місцевих мешканців.  Чоловіки за допомогою сіток виловили 26 лящів. Збитки по даному факту склали 4 420 грн.

П’ятого квітня, завдяки оперативним діям працівників Чернігівського рибоохоронного патруля та водної поліції, вдалося попередити масову загибель водних біоресурсів на р. Десна. А саме, поблизу с. Ушня Менського району було виявлено мешканця м. Мена. Правопорушник намагався порибалити з човна за допомогою електроструму. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом із застосуванням електроструму). Електровудку в комплекті та човен з двигуном вилучено поліцією.

На ринках Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Ріпкинського, Чернігівського, Козелецького районів та м. Чернігів за місяць зафіксовано дев’ять випадків незаконного продажу риби. Всього на стихійних точках вилучено 57 кг різноманітної живої риби на яку були відсутні будь – які документи.

Чернігівський рибоохоронний патруль вже попереджав про загрозу, що становить для життя і здоров’я людини риба придбана у випадкових продавців на несанкціонованих точках продажу.

Крім того, пам’ятайте, що за незаконний продаж водних біоресурсів санкція ст. 88 - 1 КУпАП передбачає накладення штрафу у розмірі  від 540 до 1 700 грн.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини