Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:52

Молодь має бути патріотично свідомою

18.04.2019   12:41Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова на засіданні координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації. Вона підкреслила важливість військово-патріотичного виховання, насамперед учнівської молоді.



— Квітень-травень – це активна пора організації військово-польових зборів, налагодження дієвої та системної комунікації навчальних закладів з військовими частинами. Тож маємо так скоординувати роботу, аби формувалася національна свідомість молоді, — зазначила Наталія Романова і нагадала: 24 квітня у Чернігові пройдуть урочисті проводи 50 призовників до лав Збройних Сил України.

Учасники зібрання, зокрема, обговорили плани з відзначення в області Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Слезко детально поінформував про заплановані заходи. Мітинги-реквієми, акції «Маки Пам’яті» та «Перша хвилина миру» у всіх районах області, флешмоб мистецьких колективів «Молитва за мир», виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» — ключове із запланованого.

Мова йшла і про соціальну допомогу учасникам антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членам їх сімей. Нині на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває майже 12 тисяч учасників АТО та ООС.

Нагадаємо, на початку квітня внесені зміни до Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки: кожному члену сім'ї загиблого (померлого) учасника АТО/ООС встановлено щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень. Окрім того, батьки загиблих отримуватимуть щорічну виплату у 5 тисяч гривень.

Значна увага приділяється психологічній реабілітації та оздоровленню колишніх бійців.

У ході засідання присутні проаналізували проведення інформаційно-просвітницьких, культурологічних заходів, націлених на популяризацію національної духовно-культурної спадщини та підвищення обізнаності громадян про видатних особистостей українського державотворення.

На завершення члени координаційної ради вирішили розробити систему якісних і кількісних показників ефективності проведених патріотичних заходів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини