Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:58:47

У регіональній прокуратурі області відбулася прес-конференція, присвячена окремим питанням роботи органів прокуратури Чернігівської області

13.04.2019   09:10Агенцiя

11 квітня в прокуратурі Чернігівської області відбулася прес-конференція, на якій заступник прокурора області Ігор Юшин інформував про захист економічних інтересів держави через призму реалізації представницьких повноважень прокурора а також дотримання прав в’язнів в місцях несвободи.

Ігор Юшин

Ігор Юшин

У своєму виступі заступник прокурора області акцентував увагу на вжитих органами прокуратури заходах, які мали свій вплив на вирішення проблемних питань регіону.

Ігор Юшин відмітив, що результати роботи органів прокуратури Чернігівської області по окремих напрямках перевищують результати колег в інших областях.
Зокрема минулого року задоволено 354 позови прокурорів Чернгівщини (перше місце в Україні) на 279 млн грн.

Повернуто та попереджено до вибуття 8 тис га земель, що є одним з найкращих доробків у державі (2 місце у державі).

Судові рішення виконано на 147,6 млн грн із 194,3 млн грн, які підлягають виконанню, що становить 76 %.

Також заступник прокурора області зупинився на прикладах тих порушень, на які найчастіше реагували прокурори шляхом звернення з позовами до суду, а саме: питання подвійної приватизації земель, стягнення орендної плати за користування земельними ділянками, розірвання договорів у сфері водокористування, стягнення збитків, завданих незаконним полюванням тощо.
На прохання журналістів Ігор Юшин зазначив топ-5 найактуальніших справ, до вирішення яких долучилися прокурори.

Окремо на прес-конференції приділено увагу здійсненню прокурорами нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях.

Так, на виявлені у цій сфері порушення прокурорами внесено 263 документи реагування, скасовано 27 незаконних актів, поновлено права 47 осіб, дисциплінарну відповідальність понесли 216 службовців.

У документах реагування, направлених безпосередньо керівнику Національної поліції України, до Міністерства юстиції України, неодноразово упродовж року зверталася увага на низку проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням умов тримання, медичним обслуговуванням в’язнів в установах Державної кримінально-виконавчої служби України та спеціальних установах Нацполіції.

«Завдяки проведеній роботі прокурорів не допущено фактів катування громадян, іншого жорстокого поводження з ними, масових заворушень, втеч     з-під варти. Не допущено вчинення в’язнями тяжких та особливо тяжких злочинів. Крім того, значно знижено кількість злочинів, вчинених в’язнями в установах ДКВС України (з 7 до 2 злочинів) – сказав Ігор Юшин.
Також активно реагували прокурори на порушення законодавства в діяльності спеціальних установ органів внутрішніх справ (ІТТ).

На завершення Ігор Юшин відповів на всі питання журналістів та подякував медійникам за приділений цій зустрічі час.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини