Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:44:06

До Ніжина завітали представники Центру розвитку місцевого самоврядування

03.04.2019   09:36Агенцiя

2 квітня до Ніжина з метою знайомства з громадою та вивчення питання щодо можливості надання допомоги у модернізації центру надання адміністративних послуг Ніжинської міської ради завітали представники Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону: Ірина Кудрик - директор Центру, регіональні спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" Сергій Карман та Марина Дзендзель, а також заступник начальника відділу забезпечення розвитку підприємництва ДЕР Чернігівської ОДА Світлана Лисенко.


Гостей приймав міський голова Анатолій Лінник. Також на зустрічі були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник відділу адміністративно-дозвільних процедур Володимир Градобик та співробітники відділу економіки.
Основними питаннями з якими зверталися представники Центру розвитку місцевого самоврядування до міської влади були перспективи створення повноцінного Центру надання адміністративних послуг та перевірка спроможностей громади щодо реалізації проекту.

У ході обговорення Анатолій Валерійович ознайомив гостей із планами стосовно створення Центру надання адміністративних послуг в оновленому форматі та у новому приміщенні, а також про потенційно можливий перелік послуг, які зможуть отримати фізичні та юридичні особи.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник проінформував про існуючу мережу з надання адміністративних послуг, зокрема зазначив, що крім активно функціонуючого ЦНАПу послуги надають також у п’яти осередках органів самоорганізації населення. Водночас, створення нового ЦНАПу буде вагомим кроком у розбудові Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

Марина Дзендзель коротко, але змістовно сформулювала основоположні засади, на яких будується сучасний центр надання адміністративних послуг:
    зосередити максимальну кількість послуг в одному місці, як для фізичних так і для юридичних осіб;
    забезпечити належний зовнішній вигляд приміщення (єдиний простір, пандус, санвузол та ін.);
    створити ефективне віддалене робоче місце адміністратора.

Анатолій Лінник підсумував діалог твердженням, що створення ЦНАПу "забиває основоположні кілочки" у процесі реалізації реформи децентралізації.

Після зустрічі у міського голови, гості провели огляд існуючих локацій з надання адміністративних послуг у місті, а також відвідали будівлі які потенційно мжуть стати новим ЦНАПом.

По тому представники Центру розвитку місцевого самоврядування повернулися до малої зали виконавчого комітету Ніжинської міської ради, де вже у більш щирокому колі за участю міського голови, депутатів Ніжинської міської ради, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету, представників громадськості, було обговорено ключові питання по створенню у Ніжині нового сучасного центру надання адміністартивних послуг.

Директор Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик повідомила, що пріоритетним напрямом з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою", який управляється Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida) є підтримка створення в територіальних громадах, що є адміністративним центром району, ЦНАП, який буде обслуговувати мешканців громади та за потреби мешканців усього району, у тому числі у форматі спільного з райдержадміністрацією ЦНАП.

Надалі регіональний спеціаліст програми "U-LEAD з Європою" Марина Дзендзель презентувала детальну дорожню карту по модернізації ЦНАПу, починаючи від мети та завдань і закінчуючи дизнайном інтер’єру та розміщенням функціональних зон. В ході презентації присутнім на прикладі вже реалізованих проектів було роз’яснено як відбувається вся процедура створення/модернізації. На жаль, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" не зможуть допомогти фінансово, але, у той же час, нададуть потужну інституційну допомогу, яка полягатиме у методолігічній підтримці, участі у розробці розпорядчих документів, допомозі в інтеграції найбільш поширених послуг у ЦНАП, формуванні штату ЦНАП.

На завершення, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" висловили сподівання, що завдяки активній позиції місцевої влади та співпраці з їх організацією запланований проект вдастся реалізувати.

 
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини