Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:23:05

Олександр Ломако щодо продажу кави та вуличної їжі: Наша мета запровадити прозору та конкурентну процедуру

29.03.2019   09:13Агенцiя

У Чернігові 27 березня в міській раді через аукціон визначили суб’єктів господарської діяльності, які продаватимуть каву та вуличну їжу в Чернігові. Комісія з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою затвердила перших 15 переможців у 15 локаціях.


Право на здійснення сезонної торгівлі отримували ті, хто запропонував найвищу ціну місячного розміру пайової участі в утриманні об’єкту благоустрою за 1 квадратний метр. У ході аукціону найвищу ціну запропонували для торгівлі у сквері Богдана Хмельницького у двох локаціях (по 1650 грн) та по вул. Серьожнікова (1600).

- У першу чергу, наша мета запровадити чітку, прозору та конкурентну процедуру. І ми побачили реальну вартість, яку раніше бюджет міста не отримував. Місця, які раніше надавалися безкоштовно або менше 100 гривень за метр кв ми продали за 1650 гривень за метр. І це не поріг, - прокоментував результати засідання Комісії заступник міського голови Олександр Ломако.

Як вже повідомлялося, у весняно-літній період (до 31 жовтня) тимчасова торгівля здійснюватиметься у 42-х раніше визначених місцях.

Голосування ж за іншими локаціями відбудеться наступного тижня – 5 квітня. По цілому ряду локацій надійшло по 1 заявці, або взагалі жодної. Тож комісія вирішила продовжити прийом заявок на участь у конкурсі до 3 квітня.

- Визначені переможці на місця, де здійснюватиметься сезонна торгівля кавою, морозивом, солодкою ватою та ін. будуть затверджуватися рішенням виконкому, щоб КП «Паркування та ринок» отримало право на укладання відповідних договорів, - повідомив Олександр Ломако.

За словами заступника міського голови, визначення підприємців, які здійснюватимуть таку торгівлю, саме шляхом аукціону, а також приведення зовнішнього вигляду таких місць до єдиного формату – це серйозний крок. Раніше було дуже багато нарікань від мешканців, оскільки тимчасові торгові точки мали різний вигляд, чим псували зовнішній вигляд міста, а деякі ще і були встановлені без дозвільних документів. Десятки років ця процедура відбувалася непрозоро. Завжди виникали запитання - чому одним суб’єктам відмовили, а іншим дозволили, чому в цьому місці можна здійснювати торгівлю, а в іншому - ні.

- На доручення міського голови ми спільно з управліннями та комунальними підприємствами міської ради розробили інший формат сезонної торгівлі, який зараз буде впроваджуватися. В майбутньому список цих суб’єктів буде розширюватися. Рішенням виконкому визначені формати та перелік місць, де вони будуть розташовуватися, - сказав Олександр Ломако та додав, що з наступного року такий аукціон може проводитися в електронній системі ProZorro.Продажі, що дозволить абсолютно публічно без втручання чиновників визначати переможців.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини