Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:38:52

СБУ виявила витік секретної інформації про охорону арсеналу в Ічні Чернігівської області

21.03.2019   14:12Агенцiя

Служба безпеки України виявила витік секретної інформації про систему охорони арсеналу Міноборони в Ічні Чернігівської області, який був підірваний в жовтні 2018 року.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Вказано, що СБУ з 12 грудня 2018 року здійснює розслідування по ч. 1 ст. 328 (Розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Під час розслідування виявлено, що ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс" займається проектуванням і виробництвом продукції охорони технічного призначення.

В травні 2015 року ця фірма отримала спеціальний дозвіл від СБУ на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею терміном на 3 роки.

У період з 11 квітня по 11 липня 2018 року в рамках державного оборонного замовлення "Кордон Авіа Сервіс" уклало договори з Міністерством оборони на виконання проектно-вишукувальних робіт для проектування будівництва технічних засобів попередження охоронного периметра у військовій частині А1358 (арсенал Міноборони в Цвітосі Хмельницької області) і у військовій частині А1479 (арсенал Міноборони в Ічні Чернігівської області).

Також фірма займалася проектуванням будівництва системи відеоспостереження по периметру технічної території арсеналу в Ічні.

"05.12.2018 співробітниками Департаменту охорони держтаємниці та ліцензування СБУ була проведена тематична перевірка стану охорони державної таємниці в ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс і виявлено розголошення державної таємниці працівниками даного товариства", - сказано в матеріалах справи.

СБУ встановила, що працівники даної фірми обробляли секретні відомості (в тому числі ті, що відображають схеми і пояснення до них, плани розміщення устаткування і комунікацій периметрових технічних засобів охорони і розкривають систему охорони арсеналу в Ічні) за допомогою автоматизованих систем, щодо яких не створена комплексна система захисту інформаціі.

Також ці секретні відомості перебували у відкритому доступі в локальній мережі і пересилалися за допомогою всесвітньої мережі Інтернет, в тому числі, через поштовий сервіс Ukr.net.

За результатами перевірки комісією СБУ прийнято рішення про скасування наданого ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс" спеціального дозволу на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

СБУ продовжила розслідування справи про розголошення держтаємниці і отримала дозвіл суду, зокрема, на вилучення робочих проектів з проектування систем охорони арсеналів в Міністерстві оборони.

Як повідомляли Українськi Новини, 21 лютого військові запобігли підпалу арсеналу Міноборони у Хмельницькій області.

9 жовтня 2018 року почалися масові вибухи і пожежа на арсеналі боєприпасів Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області.

Рятувальники евакуювали із зони можливого ураження більше 12 тис. місцевих жителів.

Загиблих і травмованих в результаті вибухів не було.

Гасіння пожежі на арсеналі тривало 2 тижні.

Слідство вважає основною причиною події диверсію російських спецслужб.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини