Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:47:22

А Масляна іде, красне сонечко веде…

07.03.2019   08:28Агенцiя

Під такою назвою у Козелецькій центральній бібліотеці відбулася народознавча година для безробітних жінок. Захід відбувся в рамках проекту обласної служби зайнятості «Збережемо традиції предків» з метою популяризації звичаїв та традицій українського народу та орієнтації на самозайнятість.


Організатори переконані, що будь-яке захоплення може перетворитися на улюблену справу, яка приноситиме дохід.

Під час відеопрезентації свята Масляної, яку провели працівники  бібліотеки, на екрані ожили традиції наших предків – слов’янський обряд Колодій та «справляння колодки», «проводи зими», обрядові пісні. У народі це свято асоціюється зі смачними печеними млинцями та веселими  гуляннями. Прихід весни здавна ототожнювався із Сонцем, тому на Масляну готували обрядовий хліб у формі кола – млинець. Недарма кажуть: «Без млинця – не Масляна». Отож жінки дізналися про традиції масляного тижня, поділилися рецептами млинців та вареників.

Також учасники заходу ознайомилися з виставкою робіт місцевої майстрині-вишивальниці Людмили Бондар, що була представлена в стінах бібліотеки. Бажаючих бібліотекарі запросили до жіночого клубу «Чарівниця», одним із завдань якого є популяризація та відродження народних традицій та звичаїв.

Під час спілкування йшлося про можливі бізнес-ідеї, пов’язані з народною творчістю. Адже в наш час популярні речі, зроблені власноруч, зокрема, національний одяг, посуд, сувеніри. Народні умільці говорять про неабиякий попит на такі вироби. Тим же, кого зацікавила кулінарна справа, фахівці служби зайнятості радять здобути професію кухаря, причому за сприяння служби зайнятості це можна зробити безкоштовно.  


Cвітлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини