Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:22:26

З нагоди 100-річчя протитуберкульозної служби Чернігівщини

06.03.2019   09:28Агенцiя

Розглянути важливі теми протидії туберкульозу, іншим соціальним захворюванням в умовах галузевого реформування та формування регіональної системи громадського здоров'я сьогодні у Чернігові на нараду зібралися медичні працівники, фахівці охорони здоров'я, представники громадськості.

У заході взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації Олександр Мисник, начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Дейкун.


Звертаючись до учасників наради, Олександр Мисник наголосив, що протидія туберкульозу є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері громадського здоров’я.
— Обласний протитуберкульозний диспансер — справді потужний заклад, який має можливості для діагностики та лікування туберкульозу на сучасному рівні, — зазначив голова ОДА. — За останні три роки його матеріально-технічну базу значно поліпшено коштом обласного бюджету.
У поточному році за кошти обласного бюджету проводиться закупівля діагностичного обладнання для диспансеру вартістю 3 мільйони гривень. Також виділені кошти на оновлення кухонного обладнання та капітальний ремонт ділянки тепломережі.

У своєму виступі голова обласної ради Ігор Вдовенко наголосив, що протитуберкульозна служба Чернігівщини переживала різні періоди становлення та розвитку. В результаті реорганізації фтизіатричної служби області із жовтня 2018 року на Чернігівщині функціонує потужний профільний заклад – Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер, який проводить діагностику та здійснює комплексне лікування на сучасному рівні.
За словами Ігоря Вдовенка, відповідно до Програми сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2016-2018 роки, торік виділено близько 380 тисяч гривень на обласний протитуберкульозний диспансер. Ці «депутатські кошти» спрямовані на зміцнення і розбудову матеріально-технічної бази профільного комунального медичного закладу.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 100-річчя протитуберкульозної служби Чернігівщини Ігор Вдовенко вручив Подяки обласної ради лікарю-фтизіатру обласного амбулаторно-поліклінічного консультативного відділення по наданню фтизіатричної допомоги населенню Чернігівської області комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Євгенії Леоновій, завідувачу хоспісного відділення для хворих на туберкульоз без бактеріовиділення Бахмацького центру хоспісної допомоги хворим на туберкульоз комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Миколі Шимку, завідувачу рентгенодіагностичного відділення комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Олені Юсухно.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та відданість справі голова облдержадміністрації Олександр Мисник вручив почесні відзнаки працівникам Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру: головній медичній сестрі Людмилі Варвинець, завідувачу першого терапевтичного відділення Юрію Зволю та завідувачу дитячого відділення Катерині Звягельській. Окрім того, Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено і всьому колективу диспансеру на чолі з головним лікарем Миколою Дейкуном.

Після урочистої частини учасники наради обговорили етапи становлення фтизіатричної служби Чернігівщини, подальші шляхи реорганізації в умовах галузевого реформування як складової громадського здоров'я, особливості перебігу епідеміологічної ситуації, плани з покращання якості інтегрованих послуг, орієнтованих на потреби пацієнтів. Серед іншого також мова йшла про здійснення комплексних заходів з профілактики, виявлення та діагностики ВІЛ-інфекції, ефективність профілактики туберкульозу у ЛЖВ тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.