Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:18:00

Кожна територія повинна мати «дорожню» карту розвитку, - Олександр Мисник на Борзнянщині

20.02.2019   13:48Агенцiя

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник продовжує знайомитися з життєдіяльністю області. 19 лютого, він відвідав Борзнянський район.

Під час зустрічі з керівництвом району та об’єднаних територіальних громад Олександр Мисник наголосив, що лише командна робота може забезпечити стабільний розвиток громади та ефективне впровадження реформ. У цьому переконують показники району.

Так, минулоріч доходи місцевих бюджетів збільшилися на 13 мільйонів гривень (на 32,6%). Район – серед лідерів зі збору врожаю зернових (намолочено 274,7 тисячі тонн за середньої урожайності 75,5 ц/га, при цьому по області — 71,5 ц/га).

Цьогоріч продовжиться будівництво елеватора місткістю 50 тисяч тонн в с. Велика Доч.

У районі активно впроваджують інклюзивну освіту. На базі борзнянської школи імені Христини Алчевської не тільки організовано навчання у трьох класах для чотирьох дітей з особливими освітніми потребами, а й облаштовано ресурсну кімнату. Крім того, у Борзні вже рік діє сучасний Інклюзивно-ресурсний центр, який відвідують 42 дитини з особливим потребами не лише з Борзни, а й навколишніх сіл.

— Дітки настільки були захоплені розвиваючою грою на інтерактивному килимі, що відволікти їх від процесу нам так і не вдалося, — зазначив Олександр Мисник, відвідавши центр. — Вважаю, що це головна оцінка державній програмі із запровадження інклюзії в системі освіти. На ці цілі за ініціативи Президента України цьогоріч збільшено субвенцію до одного мільярда гривень. До речі, в області вже працюють 12 таких центрів. У рамках Плану перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки заплановано відкриття ще п’яти.

Активна Борзнянщина і в соціальній сфері. Тут функціонують 5 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 16 дітей.

Втім, працювати ще є над чим, зокрема над залученням інвестицій, удосконаленням надання послуг у галузі освіти та медицини тощо. Для організації роботи потрібне системне планування, підкреслив голова ОДА:

— Кожен член громади, на що неодноразово наголошує Президент України, повинен мати можливість володіти інформацією про те, що буде зроблено найближчим часом і куди підуть зароблені кошти. З цією метою і потрібні плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Чернігівщина вже має таку «дорожню» карту. Знаючи потреби громади, необхідно правильно визначити її пріоритети, першочергові об’єкти, які і будуть маркерами розвитку.

Принагідно Олександр Мисник вшанував пам'ять загиблого в АТО бійця Олега Куслія, поклавши квіти до меморіальної дошки на честь героя. Вона встановлена на фасаді борзнянської школи імені Христини Алчевської.

Під час робочої поїздки Олександр Мисник відвідав Державне підприємство «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України». Тут він ознайомився з виробничими процесами молочно-товарної ферми.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини