Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:57:50

102 кг незаконно добутої риби та 54 одиниці заборонених знарядь лову – результат роботи Чернігівського рибоохоронного патруля за тиждень

21.12.2018   09:05Агенцiя

Чернігівський рибоохоронний патруль з 13 по 20 грудня викрив 35 порушень правил рибальства, з них 3 грубих порушень (із застосуванням заборонених знарядь лову) по ч.4 ст.85 КУпАП, 21 порушення любительського рибальства по ч.3 ст.85 КУпАП, 3 порушення порядку збуту водних біоресурсів за ст.88-1 КУпАП та складено 8 актів вилучення безхазяйного майна.

У порушників вилучено 102,4 кг риби та 54 одиниці заборонених знарядь лову. Загальна сума збитків завданих рибному господарству склала 2975 грн.

Так, 19 грудня 2018 року на р.Десна, біля автомобільного мосту, в районі м.Чернігів, затримано місцевого жителя, який порушив п.4.11 Правил любительського і спортивного рибальства, виловивши три особини білого амура розміром 10 см. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, в якому визначено штраф в розмірі 100 грн та відшкодування збитків нанесених рибному господарству у розмірі 765 грн.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що в цьому році до р.Десна випущено 10 тон молоді коропа, товстолоба та білого амура. Розмір рибок складає 10-15 см. Прохання до рибалок, якщо вам на гачок потрапила така рибка випустіть її, дайте підрости та дати потомство.

Для довідки: мінімальний розмір дозволеного до вилову рибалками-любителями білого амура та товстолоба становить 40 см, коропа – 25 см.
Більшість порушень по ч.3 ст.85 КУпАП, стосується порушень заборони вилову риби на зимувальних ямах та перевищення загальної кількості гачків дозволеного для вилову на одного рибалку.

Тому нагадуємо, що з 1 листопада до початку весняно-літньої заборони заборонено ловити рибу на зимувальних ямах. З переліком та інтерактивною картою розташування зимувальних ям можна ознайомитись за посиланням.
Любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання  криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку. Добова норма вилову риби на одного рибалку складає не більше 3 кг.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини