Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:31:44

Акція розпочалася з семінару-наради "Основні принципи та підходи впровадження системи громадського здоров’я на регіональному рівні. Медико-соціальна складова"

28.11.2018   10:50Агенцiя

Щорічно в усіх регіонах України з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Основні завдання акції:
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки КЗ «Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя» розпочав акцію з семінару-наради на тему «Основні принципи та підходи впровадження системи громадського здоров’я на регіональному рівні. Медико-соціальна складова».

В рамках кампанії методист центру Юлія Велько провела навчальний семінар-тренінг «Життя без насильства – основа здорового, стабільного суспільства. Соціальні аспекти профілактичної роботи». Фахівці із соціальної роботи місцевих центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти об’єднаних територіальних громад, які були присутні під час заходу, обговорили соціально-психологічні причини виникнення домашнього насильства, його визначення та види, вплив на розвиток дитини, функціонування родини та загальний стан суспільства; намагались знайти шляхи вирішення проблеми, способи вирішення конфліктів ненасильницькими методами; зазначили важливість створення всіх умов, які необхідні для гармонійного росту та розвитку дитини.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі.


Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини