Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:22:27

На Чернігівщині зібралися лісівники з усієї України

02.11.2018   08:51Агенцiя

Більше двох десятків років не проводилася розширена виїзна колегія Державного агентства лісових ресурсів України. От нарешті, 1 листопада, представники лісового господарства з усіх куточків держави зібралися на Чернігівщини, аби обговорити нагальні питання розвитку галузі.

У роботі засідання взяло участь і керівництво області: виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації коротко презентувала економічний потенціал регіону: «Область активно включилася в реформу децентралізації. На сьогодні в області функціонують 38 територіальних громад. Цьогоріч залучено більше мільярда гривень по різних державних програмах на інфраструктурні проекти. По більшості економічних показників з початку року маємо позитивну динаміку: на понад 30% зріс експорт, більша частина продажів до країн ЄС. Це велике досягнення для регіону, що майже повністю був орієнтований на російський ринок. За 3 роки в області реалізовано понад 80 інвестиційних проектів».

— Приємно і цінно, що після тривалої перерви, засідання колегії проводиться саме на Чернігівщині, понад 20% якої вкрита лісами.
Принагідно дякую представникам лісгоспів Чернігівщини, зокрема керівнику обласного управління Олександру Демченку, за активну допомогу у подоланні надзвичайної ситуації на Ічнянщині, — зазначила Юлія Свириденко.

Ігор Вдовенко від імені депутатського корпусу обласної ради привітав всіх учасників розширеної виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України на Чернігово-Сіверській землі.
Голова обласної ради із приємністю відзначив, що цей потужний фаховий захід, де будуть обговорюватися актуальні питання та подальші перспективи розвитку лісового господарства, відбувається саме на Чернігівщині.

Також представник військово-оперативного командування «Північ» за вагомий особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних Сил України та активну громадянську позицію вручив відзнаку Міністерства оборони України начальнику Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталію Суховичу.

Олександр Демченко розповів про лісогосподарський потенціал Чернігівщини, відзначив, що на території області налічується 68 лісокористувачів, а також акцентував увагу на роботі Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, зокрема, підвідомчих державних лісогосподарських підприємств.

Цими днями учасники розширеної виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів планують відвідати державні підприємства «Добрянське лісове господарство», «Городнянське лісове господарство» та «Корюківське лісове господарство», ознайомитись з основними об'єктами інфраструктури, оглянути територіальні органи та підвідомчі лісництва, зокрема, нижньо-складські комплекси, рекреаційні пункти, еколого-просвітницькі стежки тощо.

2 листопада учасники заходу підсумовуватимуть результати роботи на пленарному засіданні, де будуть розглядати питання стосовно господарсько-фінансової діяльності підприємств лісової галузі за 9 місяців 2018 року та сучасний стан ведення лісового господарства і розвиток виробничої інфраструктури підприємства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Разом з тим, заслухають інформацію щодо питання автоматизації закупівель товарів, робіт і послуг державними лісогосподарськими підприємствами, а також проаналізують підсумки робочих поїздок делегацій Держлісагентства до Італії та Республіки Білорусь.


Довідково:
У Чернігівській області покрито лісом майже 739 тисяч гектарів. За віком лісові насадження на масивах, якими опікується обласне управління лісового та мисливського господарства, діляться на молодняки, які становлять 55,2 тисячі гектарів (15,6%), середньовікові – 155,6 тисячі га (44%), стиглі і перестійні – 53,6 тисячі га (15%) та пристигаючі ліси – майже 90 тисяч гектарів (25,3%). Якщо звернути увагу на порідність деревостою, то сосна в показнику лісистості посідає домінуюче місце – 60% від загальної площі чернігівського лісу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини