Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:37:36

У Козельці оголосили карантин по африканська чума свиней

20.10.2018   19:24

20 жовтня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія (ДНПК) при Козелецькій РДА вирішила оголосити неблагополучною щодо АЧС (африканська чума свиней) територію сел. Козелець і встановити карантин по АЧС.

Що передбачає:
    Встановити зону епізоотичного вогнища (спалаху АЧС) – приватне присадибне господарство, яке знаходиться в сел. Козелець, пр. Фізкультурний та прилеглу до нього територію.
    Оголосити  зоною захисту навколо епізоотичного вогнища приватного господарства в межах 3-х кілометрової зони: (пр. Фізкультурний, вул. родини Богомольців, вул. Фізкультурна, пр. Лановий, вул. Жуковського, пр. Жуковського, пр. Будівельників, пр. Річний, вул. Ю. Левітанського, пр. Героїв Крут, пр. Г. Стеценка, вул. Сєдова, вул. Нова, вул. Поліська) щодо африканської чуми (спалахом АЧС).
    Визначити зоною нагляду  територію радіусом до 10 км від зовнішніх меж зони захисту: всю територію сел. Козелець.

Також ДНПК затвердила план заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней в приватному господарстві сел. Козелець Козелецького району Чернігівської області.

На місці події працюють ветеринарні фахівці Держпродспоживслужби. Ліквідація спалаху триває згідно з затвердженим Планом. Ситуація повністю контрольована.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження патологічного матеріалу, доставленого сьогодні до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, відібраного від 2-х загиблих свійських свиней, що жили на території приватного господарства у смт Козелець, виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

Карантин по АЧС у Козельці триватиме 40 діб  до виконання всього комплексу заключних ветеринарно-санітарних заходів.

 
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини