Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:10:31

10200 гривень штрафу та позбавлення водійських прав строком на 1 рік присудили сину міського голови Прилук. ВІДЕО

06.10.2018   11:46

10 тисяч 200 гривень штрафу та позбавлення водійських прав строком на 1 рік: таке покарання для Ярослава Попенка, сина міського голови Прилук Ольги Попенко, призначив суддя Прилуцького міськрайонного суду Максим Циганко. Сам Ярослав Попенко на суд не з’явився.

На минуле засідання,  25 вересня, він також не з’явився, тому суддя Максим Циганко приймає рішення розглядати справу без участі Ярослава Попенка. Нагадаємо, ДТП сталася 10 вересня. На цих кадрах ви бачите перші хвилини з моменту аварії легковика під кернуванням Ярослава Попенка. Автівка збила електроопору та пошкодила припарковану на узбіччі машину. Поліцейські, які прибули на місце пригоди, забрали водія для проходження тесту на вміст алкоголю в крові. Акт про медичне обстеження водій не підписав. Згодом його відпустили.  Поліцейські склали на нього 2 адмінпротоколи.

Максим Циганко, суддя Прилуцького міськрайонного суду: «Водій Попенко Ярослав керуючи автомобілем 2461 в керував в стані алкогольного сп’яніння про що свідчить висновок медогляду №26 згідного даного протоколу його дії кваліфіковані ст. 130, а саме керування в стані алкогольного сп’яніння сам попенко від підпису і дачі письмового пояснення відмовився про що зазначається в самому протоколі»

Другий адмінпротокол склали за те, що він збив електроопору.

«Не вибрав безпечної швидкості руху та втратив керованість над автомобілем і допустив наїзд на електроопору біля будинку №28 . уламками авто був пошкоджений автомобіль припаркований поруч.»

Суддя пішов до нарадчої кімнати. Після цього зачитав рішення.

«Застосувати до нього адміністративне стягнення у виді 600 неоподатковуваних мінімумів, що становить 10200 гривень на користь держави з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 1 рік. Стягнути з попенка судовий збір на користь держави у сумі 352,40 копійок. Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня  її винесення до апеляційного суду Чернігівської області через прилуцький міський суд».

Нагадаємо, у травні 2016 року Ярослава Попенка затримували за водіння напідпитку. Він в’їхав у паркан житлового будинку у Прилуках. Травмованих не було. Тоді Ярослав сплатив 3400 гривень штрафу. Ми намагаємося зв’язатися із Ярославом Попенком, щоб почути його позицію з цього питання.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини