Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:49:24

Відбувся семінар щодо застосування новітніх підходів в організації та здійсненні представницької діяльності прокуратури

02.10.2018   07:25Агенцiя

Реалізація прокурором конституційної функції представництва інтересів держави в суді є одним з дієвих інструментів поновлення прав держави.

З метою забезпечення порядку організації роботи на напрямі у прокуратурі області проведено навчально-методичний семінар на тему: «Новітні підходи до організації та здійснення представницької діяльності на захист інтересів держави».

У роботі семінару взяли участь працівники апарату прокуратури області, заступники керівників місцевих прокуратур, їх прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи.

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Ігор Юшин довів до відома учасників семінару деяку практику Європейського суду з прав людини та наголосив на необхідності її застосування при реалізації представницької функції.

Попередив про персональну відповідальність за підготовку неякісних позовних заяв.

Також під час заходу обговорено зміни, внесені до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного процесуального кодексу України та проблемні питання при підготовці відповідних процесуальних документів.

Враховуючи, що законодавством прямо не визначається, у чому саме можуть полягати «інтереси держави», а визначення наявності підстав для здійснення представництва (порушення або загрози порушення інтересів держави) покладено безпосередньо на прокурора, на семінарі розглянуто практичні питання, які виникають при подачі відповідних позовів до суду та поетапні шляхи їх вирішення.

Крім того, доповідачами звернуто увагу на особливості здійснення представництва інтересів держави в суді у земельній сфері, за матеріалами кримінальних проваджень, виконання судових рішень за позовами прокурорів.

Під час заходу, учасники обмінялися думками, поділилися досвідом та позитивними напрацюваннями.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини