Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:10:20

Поліція відкрила кримінальне провадження по факту знищення насаджень на дачах у Чернігівському районі

20.09.2018   07:05

Поліція розслідує обставини знищення насаджень внаслідок обробки посівів соняшника хімікатами в кількох садових товариствах Чернігівського району.

17 вересня по допомогу до Чернігівського районного відділення поліції звернулися голови правлінь кількох садових товариств з проханням провести перевірку за фактом знищення рослинності на земельних ділянках товариств.

Поліція встановила, що 12 вересня для прискорення дозрівання соняшника з літака здійснювалася обробка соняшникового поля спеціальною речовиною. Поле розташовано поблизу приватних земельних ділянок садових товариств

Внаслідок обробки постраждала рослинність на ділянках членів садових товариств - осипалося листя з плодових дерев, з’явились опіки на листі городини, люди відчували неприємний запах у повітрі, запаморочення та головний біль.

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 241 Кримінального кодексу України (забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Тривають першочергові слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення винних осіб, обставин та причин виникнення надзвичайної ситуації поблизу села Березанка. В рамках кримінального провадження поліція разом з екологічною інспекцією та держпродспоживслужбою проводить перевірку.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.