Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:49:03

Засерпень на території області зафіксовано 101 порушення рибоохоронного законодавства

03.09.2018   11:55Агенцiя

Чернігівський рибоохоронний патруль,у серпні викрив 101 порушення рибоохоронного законодавства.

В ході проведених рейдів було виявлено 49 грубих порушень за ч.4 ст.85 КУпАП (із застосуванням заборонених знарядь лову), зі збитками 70,0 тис.грн, 36 порушень правил рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 4 порушення пов’язаних з незаконним продажем риби по ч.1 ст.88-1 КУпАП та складено 12 актів вилучення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 81 од. сіток з 77,2 кг риби.

Крім того, у затриманих порушників,вилучено 166,6 кг риби та 132одиниці забороненихзнарядь лову, в тому числі електролов.
В ході рибоохоронного рейду водоймами Ріпкинського району, державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Чернігівського прикордонного загону, 11.08.2018 на р.Сож біля с.Клубівка затримано мешканців с.Вишневе та м.Чернігів, які здійснювали лов водних біоресурсів із застосуванням електроструму –  «електровудкоюSamus – 725MP».

У браконьєрів було вилучено:   електровудку «Samus – 725MP» та  34 кг. риби: в’язь – 12 шт., білизна – 1 шт., сом – 9 шт., судак – 1 шт., щука – 16 шт., карась сріблястий – 1 шт., лящ – 2 шт., краснопірка – 3 шт., плітка – 25 шт., плоскирка – 4 шт., синець – 1 шт., окунь – 5 шт., уклія – 1 шт. Протизаконними діями порушники завдали збитків рибному господарству України на 14671 грн.

Під час рибоохоронного рейду водоймами Менського району, на озері біля с.Максаки, 14.08.2018, спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, затримано двох мешканців м.Мена, які за допомогою трьох зяберних та двох порожевих сіток виловили 15 кг риби: щука - 11 шт., карась золотий (червонокнижний) – 2 шт., лин – 1 шт., лящ – 1 шт., окунь – 6 шт., плітка – 33 шт., карась сріблястий – 81 шт. Браконьєри протизаконними діями завдали збитків рибному господарству України на суму 8973 грн.

В  ході рибоохоронних рейдів по водоймах Борзнянського району, 15.08.2018 на озері поблизу с.Воловиця, затримано двох мешканців с.Вертіївка Ніжинського району, які, за допомогою заборонених знарядь лову – 10 сіток зяберних, виловили 13,5 кг риби: лин - 9 шт., карась золотий – 1 шт., плоскирка – 1 шт., краснопірка – 6 шт., щука – 2 шт., плітка – 59 шт., карась сріблястий – 13 шт., окунь – 25 шт., завдавши збитків рибному господарству України на суму 8184 грн.

Під час рейду в Козелецькому районі, на озеріПлечкове, поблизу с. Карпилівка, 17.08.2018, затримано місцевого жителя, який за допомогою заборонених знарядь лову - двох зяберних сіток, виловив 9,4 кг риби: карась сріблястий – 132 шт. та щука – 10 шт., завдавши збитків рибному господарству на 5 644 грн.

Складені адміністративні матеріали, передані до районних судів області, для притягнення правопорушників до відповідальності. За визначені правопорушення передбачена кримінальна відповідальність згідно ст.249 Кримінального кодексу України.

Найбільш поширені знаряддя протизаконного вилову риби, якими користуються браконьєри, це – сітки порожеві, зяберні, «топтухи», «ятері», «павуки».

За використання заборонених знарядь лову, санкцією ч.4 ст.85 КУпАП, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до сорока (680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів. Крім того, доведеться сплатити збитки державі за кожен, незаконно виловлений, екземпляр водних біоресурсів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини