Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:01:52

До суду скеровано обвинувальний акт відносно чоловіка, який обвинувачується у зґвалтуванні неповнолітньої

30.08.2018   07:52

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та вручено обвинувальний акт місцевому мешканцю, якого обвинувачують у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та погрозою його застосування щодо неповнолітньої та у статевих зносинах з неповнолітньою, тобто у вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 153 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.04.2018, близько «18» год. «00» хв., мешканець м. Чернігова, 1976 року, який починаючи з 1994 року 6 разів засуджувався за вчинення злочинів різного ступеню тяжкості, в тому числі останній раз у 2007 році за вчинення зґвалтування та грабежу, проїжджаючи на велосипеді неподалік садового товариства, що розташоване поблизу с. Полуботки Чернігівського району та області зустрів раніше незнайому йому неповнолітню потерпілу.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на задоволення статевої пристрасті, діючи повторно, схопив неповнолітню та потягнув до схилу узбіччя 150-го кілометру автодороги М-01 «Чернігів-Київ-Нові Яриловичі», поблизу с. Деснянка, Чернігівського району та області, де змусив потерпілу вступити з ним в статеві зносини неприроднім та природнім способом.

Намагаючись подало ати опір, який чинила під час зґвалтування потерпіла, підозрюваний застосовував до останньої фізичне насильство у вигляді умисного нанесення рукою ударів в область голови та смикання за волосся, а також погрожував ножем.

Чернігівська місцева прокуратури, реалізуючи повноваження публічного обвинувачення, у суді буде наполягати на призначенні обвинуваченому покарання у виді максимального строку позбавлення волі, передбаченого санкціями ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 153 КК України.

Наразі обвинувачений утримується у ДУ «Чернігівський слідчий ізолятор».


Чернігівська місцева прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини