Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:34:19

Прем’єр-міністр: Одним з перших проектів плану з’єднання обласних центрів якісними шляхами стане оновлення дороги "Київ - Чернігів"

02.08.2018   13:49Агенцiя

Реалізація п’ятирічного плану з’єднання обласних центрів України якісними автомобільними дорогами залишається серед пріоритетів роботи Уряду, і одним з перших проектів цього плану стане оновлення дороги «Київ-Чернігів».

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перебування у Чернігові.

Глава Уряду відвідав область з метою перевірки якості доріг, які будуються в регіоні.

Володимир Гройсман наголосив, що ремонти доріг зараз ведуться по всій країні, і понад половина запланованих робіт вже виконані. При цьому оновлюються траси не тільки державного й міжнародного значення, а й місцеві дороги, на які цього року виділено 11,5 млрд грн коштів державного бюджету. 

«Плануємо восени підписати угоду з міжнародними фінансовими організаціями на 160 млн євро, які будуть спрямовані на повну реконструкцію дороги «Київ – Чернігів». Роботи розпочнуться навесні. – повідомив Прем’єр-міністр. – І я наголошую: побудувати дорогу – важливо. Але потрібно також дотримуватися норм безпеки руху - розмітка, острівці безпеки, засоби контролю швидкісного режиму».


Довідково:


Цього року запланований обсяг дорожніх робіт становить близько 4 тис. км, що є найбільшим показником за останнє десятиліття. Обсяг запланованого фінансування близько 47 млрд грн, що також перевищує показники минулих періодів. Цього року Урядом започаткована ініціатива 500-500-1000, яка передбачає будівництво острівців безпеки, безпечних переходів і руху по колу, що має сприяти загальній безпеці на дорогах. Окремо ведеться перевірка транспортних засобів на предмет дотримання норм навантаження і технічного стану.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини